Artikler og legesvar med fagfeltet: blindhet

Tirsdag 20. desember 2016
Det finnes en rekke øyesykdommer som kan avsløres av symptomer på øyet. Mange av disse sykdommene krever akutt hjelp.
Les
TEMPORAL ARTERITT: Bilde av en pasient med Temporal arteritt som har gjennomgått en biopsi av tinningåren. Veggene i blodårene blir betente, ved denne sykdommen. Det begrenser blodgjennomstrømningen og kan være svært alvorlig hvis det ikke blir behandlet.
Torsdag 10. November 2016
Temporal arteritt er en revmatisk sykdom som fører til betennelse i slimhinnen i arterier, særlig arterier i tinningen.
Les
ENDOKARDITT: Betennelse i hjerteposens indre hinner (endokard)
Fredag 23. September 2016
Infeksiøs endokarditt er en infeksjon i den indre hinnen (endokardiet) som dekker hjertets indre. Det finnes også en type endokarditt som oppstår uten infeksjon. Begge er alvorlige hjertesykdommer.
Les
Torsdag 10. desember 2009
mistet syn på et øye er det mulig å søke om fritak for 6 mnd. karantene for inndragelse av forerkortRelevante sykdommer/medisiner: blodfortynnende Mann, 62 år ...
Les
Lørdag 20. June 2009
Hei Et nært familiemedlem hadde føflekkreft som ble operert bort. Ca. et år senere ble det funnet at det var spredning til lever, lunger og hjerne. Det skulle da igangsettes stråling av hjerne for det var de (5 stk.) som var mest akutt i følge sykehuset. Så fikk han høre om en alternativ behan...
Les
Onsdag 5. October 2005
Infeksiøs hjerteklaffbetennelse skyldes bakterier som har angrepet en eller flere hjerteklaffer.
Les
Lørdag 1. januar 2000
Svaksynthet og blindhet er et av de største helseproblemene i verden. Her kan du lese om årsakene til at mennesker mister synet, og når man kan gjøre noe med det.
Les