Artikler og legesvar med fagfeltet: bein

RESTLESS LEGS: Skaper ofte søvnvansker. Det er vanskelig å sove når det konstant kribler i beina.
Tirsdag 17. januar 2017
Restless legs syndrome (RLS), eller rastløse ben, er en nevrologisk lidelse preget av kriblende, maurende, eller andre ubehagelige følelser i bena og en ukontrollerbar, og noen ganger overveldende, trang til å bevege på dem.
Les
PSORIASIS: Plakkpsoriasis begynner ofte med små flekker som gradvis vokser i størrelse og får en sølvhvit, skjellende overflate.
Tirsdag 17. januar 2017
Psoriasis er en kronisk hudsykdom som vises som eksem med røde, flassende knuter eller flater på huden. Dette er de vanligste typene psoriasis og årsaken til sykdommen.
Les
Torsdag 12. januar 2017
Kroppen har det best når den får ligge i nedoverbakke. Det er smart å heve sengen, spesielt hvis du er forkjølet eller har spist litt for mye.
Les
Tirsdag 13. desember 2016
Hei. Er en dame på 58 og har vært plaget lenge med smerter i fingrer og ledd. Har også vært kronisk plaget med ryggsmerter siden jeg var 16, etter en fødsel (de er nå borte etter en behandling med nevrotapping) Når det er kaldt stivner de, og venstre tommel står alle veier, virker som den går ut av ...
Les
MUSKEL- OG SKJELETTLIDELSER: Mange nordmenn sliter med muskel- og skjelettplager.
Onsdag 23. November 2016
Muskel- og skjelettlidelser er svært vanlig, og disse plagene er den vanligste grunnen til sykefravær i Norge. Rygg- og nakkesmerter er vanligst.
Les
REVMATISME: Det finnes over 200 forskjellige revmatiske sykdommer.
Mandag 14. November 2016
Revmatiske sykdommer er en fellesbetegnelse på over 200 sykdommer som angriper ledd, muskler, senehinner, nerver, hud, lunger, slimhinner og andre organer.
Les
Søndag 13. November 2016
Hei! Jeg sliter med smerter i leggen etter et komplisert leggbrudd (spiralbrudd) i 2003, som ble behandlet kirurgisk ved å legge inn et titanrør i margen på leggbeinet (tibia), som ble festet med skruer ved ankelen og ved kneet. Skruene ble tatt ut etter et år, og jeg har vært smertefri helt til au...
Les
Onsdag 2. November 2016
Mange nordmenn er bærere av gule stafylokokker uten å vite om det. Det kan i verste fall føre til alvorlige infeksjoner, og antibiotikaresistens er et problem.
Les
Mandag 31. October 2016
Risiko for blodpropp varierer betydelig mellom p-pillene. Se hvilke symptomer du bør ta på alvor.
Les
Torsdag 13. October 2016
ØNSKER FØRST OG FREMST Å VITE HVA SOM IKKE ER LURT, ER SÅ LEI AV SLITNE BEN. 14.08.2015 MR LS-COLUMNA 1,5 T. Sagittal T1 og T2, transversal T1 og T2 gjennom fire nederste skivenivåer. I nivå TH12/L1 er skiven degenerativ og bukende. Ingen nerverotsaffeksjon. Skiven L1/L2 er normal. I niv...
Les

Sider