Artikler og legesvar med fagfeltet: barnløshet

Tirsdag 4. juli 2017
Hei. Jeg er endelig gravid etter mange prøverørsforsøk og en MA. Nå er jeg selvfølgelig overnervøs for å gjøre noe galt. Det jeg lurer på er om jeg kan bade? Er i uke 5 nå og skal til badeland med nevøen min om 2 uker. Vil ikke gjøre noe om ikke det er 100% sikkert. Er det forskjell på bading ...
Les
BEKKENINFEKSJON: Bekkeninfeksjon betyr infeksjon i livmor og/eller eggledere, eggstokker og i området rundt.
Torsdag 9. February 2017
Bekkeninfeksjon er en underlivsbetennelse som skyldes klamydia, gonoré, innsetting av spiral eller infeksjon etter fødsel.
Les
Mandag 23. januar 2017
Alle prevensjonsmidler har sine fordeler og ulemper. For menn er kondom det eneste prevensjonsmiddelet, mens kvinner kan velge mellom flere prevensjonsmidler
Les
UTVIKLING AV EGG: Utviklingen av eggstokkfollikler (rosa) til et modent egg som sendes ut i egglederen. Det gule legemet (gul) vil produsere hormoner som hjelper det befruktede egget.
Torsdag 19. januar 2017
Eggløsning er en prosess som skjer en gang i hver menstruasjonssyklus, og som er nødvendig for å kunne bli gravid.
Les
UFRIVILLIG BARNLØS: Hvis du har hatt ubeskyttet samleie regelmessig i 12 måneder uten å bli gravid, har du diagnosen “Ufrivillig barnløs”.
Mandag 16. januar 2017
Rundt 10 prosent av alle par som prøver å bli gravide opplever ufrivillig barnløshet. Her kan du lese om hva som skjer under en utredning for infertilitet.
Les
CYSTER I EGGSTOKKENE: Folikkelcyster er den vanligste typen cyste i eggstokk. De forsvinner ofte av seg selv.
Onsdag 28. desember 2016
Godartede svulster på eggstokkene er som regel cyster. For noen kan dette gi symptomer i form av smerter. Det finnes behandling for de som er plaget.
Les
Mandag 26. desember 2016
Hei! Jeg er 24 år, barnløs og har nettopp fått påvist moderate celleforandringer etter biopsi. Vanlig celleprøve viste lettere celleforandringer og HPV-16. Jeg er nå kalt inn på oppfølgingstime i januar. I brevet fra gynekologen sto det at på grunn av min unge alder og at jeg også fikk påvist sopp...
Les
Torsdag 15. desember 2016
Naturlig prevensjon er helt uegnet for yngre kvinner som ikke ønsker å bli gravid, sier ekspertene. Styr unna disse tre alternative prevensjonsmetodene dersom du ikke ønsker å bli gravid.
Les
GRAVID: Artikler om plager, komplikasjoner og livsstilsråd til gravide.
Torsdag 27. October 2016
Her finner du alle artikler på Lommelegen om graviditet og fødsel.
Les
Fredag 14. October 2016
Jeg er en kvinne på 32, og jeg har prøvd å bli gravid i nesten et år. Om to uker har jeg fått time for blodprøver og underlivsundersøkelse, der det skal tas test for infeksjoner. Jeg har vært sammen med mannen min i 12 år, og har kun hatt sex med han i disse årene. Før det hadde jeg et par samleie...
Les

Sider