Artikler og legesvar med fagfeltet: barnesykdommer

HJERNEBETENNELSE: Snittbilde av hjerne som viser strukturelle forandringer etter en hjernebetennelse.
Torsdag 1. June 2017
Encefalitt er en betennelse i hjernevevet. Virusinfeksjon er den vanligste årsak.
Les
Utslett: Nyfødte kan få flere forskjellige typer utslett.
Mandag 28. November 2016
Det er ikke uvanlig at en baby får utslett. Skurv, bleieutslett, nyfødtutslett er vanlige utslett. Det finnes noen utslett hos spedbarn som man bør være spesiell oppmerksom på.
Les
Onsdag 23. November 2016
Med jevne mellomrom herjer det vannkopper i barnehager og skoler. Lurer du på noe? Her er 12 hyppig stilte spørsmål om vannkopper.
Les
Tirsdag 22. November 2016
Hvis hosten varer mer enn 3-4 uker og særlig ved andre sykdomstegn, bør lege oppsøkes.
Les
EKSEM: Typisk er kløende røde eksemflekker i bøyefurer og tørr hud.
Mandag 21. November 2016
Her er en oversikt over de vanligste eksem og utslettene hos barn.
Les
UTSLETT HOS BARN: Ser du forskjell på de ulike utslettene?
Mandag 26. September 2016
Det finnes mange ulike utslett hos barn. En del av dem kan oppstå på grunn av barnesykdommer, men det finnes også andre typer utslett som er relativt vanlig hos barn. Se bilder.
Les
Fredag 2. September 2016
Det er ikke uvanlig at barn tisser på seg om natten, slikt kan skje i ny og ne. Men om barnet er over fem år, og slike uhell skjer jevnlig, bør barnet undersøkes av en lege.
Les
Fredag 2. September 2016
Enkoprese fører til at barnet ikke har kontroll over avføringen, noe som bør undersøkes av lege dersom barnet er over fire år. Det kan være en stor påkjenning for både barnet og foreldrene.
Les
BARNESYKDOMMER: Feber og utslett er gjengangere blant flere av sykdommene.
Tirsdag 30. August 2016
På grunn av vaksinasjonsprogrammet i Norge er det sjelden barn får alvorlige barnesykdommer. Det er viktig at barna får alle vaksinene de skal ha.
Les
Matvareallergi: Noen får allergiske reaksjoner av å spise enkelte matvarer.
Onsdag 20. april 2016
- Det er mange flere som reagerer allergisk på en eller flere matvarer enn det man er i stand til å påvise, forteller forsker i Folkehelseinstituttet
Les

Sider