Artikler og legesvar med fagfeltet: astma

Søndag 10. juli 2016
Hei. I slutten av mai så hadde jeg flere tilfeller der jeg vel antagelig gikk og pustet feil, -alt for grunt, for så å få helt sånn følelsen av å ikke få puste ordentlig. Blir jo ordentlig stresset av det også for det er veldig ekkelt. Hadde en natt der jeg i det jeg sovnet følte jeg ikke fikk pust...
Les
Torsdag 30. June 2016
Kronisk gult slim i halsen. Hei. Jeg er 41 og sliter med kronisk gult slim i halsen hver morgen, samt generell overproduksjon av slim i halsen. Jeg tror jeg har hatt det hele livet og merket det som ung spesielt under ekstrem fysisk belastning av luftveiene. Jeg har sterk allergi mot gress, men ...
Les
RS-VIRUS: Hyppig årsak til at barn under et år blir innlagt på sykehus.
Onsdag 29. June 2016
RS er en svært vanlig virusinfeksjon hos barn. Men for noen barn kan RS-viruset bli alvorlig og kreve sykehusinnleggelse.
Les
Allergisk sjokk: Ved allergisk sjokk vil man få pustevansker og kvelningsfornemmelse.
Tirsdag 28. June 2016
Allergisk sjokk oppstår ved at man får en sterk reaksjon på noe man reagerer allergisk på. Tilstanden er potensielt livsfarlig, og pasienten må få hjelp umiddelbart.
Les
Ødem: Et ødem kan for eksempel gi hovne bein.
Fredag 24. June 2016
Det finnes mange ulike varianter av ødem, som ofte blir kalt «vann i kroppen». Det finnes både lokale og generelle ødemer.
Les
HOVNE OG RØDE ØYNE: Et symptom på gresspollenallergi er at det klør og svir i øynene.
Fredag 24. June 2016
Symptomene starter først om sommeren, hvis man har allergi mot gress. Allergi mot bjørkepollen starter tidligere på våren.
Les
Fredag 17. June 2016
Jeg er kjempefrustrert ! Jeg ble diagnotisert med astma i 1994.I januar 2016 var jeg til legen da jeg var tett og slimete og følte at medisinene mine ikke ga meg god nok kontroll på astmaen. Brukte da pulmicort og bricanyl. Legen hørte lyder over lungene og var enig i at behandlingen ikke var optima...
Les
Torsdag 16. June 2016
Jeg sliter med mye slim i luftveiene og tungt for å puste. Problemene er særlig ille når jeg trener og om natten. Jeg driver med triatlon og trener ganske mye (5-7 ganger i uken), mye utholdenhet. Når jeg trener med høy intensitet virker det å tette seg i halsen, får mye slim som jeg ikke klarer å h...
Les
DETTE ER ASTMA: Betennelsen påvirker muskelceller som medfører at muskelcellene i luftveiene trekker seg sammen, og slimceller som produserer mer slim.
Onsdag 8. June 2016
Symptomene på astma varierer noe fra person til person, men pipete og tung pust, slim i luftveiene, hoste og irritasjon er de vanligste.
Les
PULMONAL HYPERTENSJON: Symptomene kan være kortpustet, tretthet, ha smerte i brystet og hjertebank.
Tirsdag 7. June 2016
Høyt blodtrykk kan også ramme lungekretsløpet. Dette er en alvorlig, sjelden tilstand som ikke fanges opp ved vanlig blodtrykksmåling.
Les

Sider