Artikler og legesvar med fagfeltet: astma

KONTAKTEKSEM RAMMER OFTE HENDER: Får man ofte på innsiden av hånden, hvor man ofte blir eksponert for stoffer.
Onsdag 22. mars 2017
Kontakteksem opptrer når huden blir irritert over stoffer den har blitt utsatt for eller er allergisk mot. Hender er ofte rammet.
Les
ALLERGIPLAGER: Pollen i lufta skaper plager for dem som er allergiske. Rennende eller tett nese, nysing, kløende og røde øyne er vanlige symptomer.
Torsdag 16. mars 2017
Pollenallergi kan hos noen oppstå først i voksen alder, og er en vanlig sykdom hos nærmere 20% av befolkningen i Norge.
Les
NØTTEALLERGI: Allergi mot nøtter er også en av matvareallergiene som gjerne varer livet ut, og dessverre ikke noe barn vokser av seg.
Tirsdag 14. mars 2017
Nøtteallergi er en vanlig matallergi. For noen kan allergi mot nøtter kan føre til svært alvorlige reaksjoner selv ved inntak av små mengder.
Les
ENDRER PUSTEMØNSTER ETTER FORVENTET AKTIVITET: Vi kan puste fortere med vilje. Hvis du for eksempel tenker på at du skal jogge, vil du raskt begynne å puste litt fortere.
Mandag 13. mars 2017
For å vite respirasjonsfrekvensens må man telle antall pust per minutt. Men hva er normal pustefrekvens for barn og voksne? Og hva kan påvirke målingen?
Les
Søndag 26. February 2017
For 7 år sidn var eg til legen med at eg var småforkjøla heile tida. Vart ikkje noke utav dette. For 3,5 år siden var eg til legen igjen og vart sendt til ØNH og dei konstarterte kraftig bihuleb. Vart sett på 30 mg prednisolon med nedtrapping og 3 penselin tab. etter 3 veke var eg neste bra men vart...
Les
Tirsdag 21. February 2017
Hei. Jeg veit seriøst ikke hva jeg skal gjøre, for 10 mnd siden fikk jeg en merkelig huepine trykk smerter, aldri sliti med dette før. Jeg betaler haugevis med penger for MR. Finner slim i bihuler. Jeg får anitibiotika og rinexin. Blir bra i noen dager så kommer svimmel trykk igjen. Jeg har ikke pro...
Les
ALLERGI: Svært mange barn og voksne nordmenn har ulike allergier. Pollenallergi er en av de vanligste allergiene.
Mandag 20. February 2017
Allergi er en reaksjon som skjer når kroppens immunsystem reagerer unaturlig på stoffer (allergener) som vanligvis ikke er sykdomsfremkallende.
Les
Torsdag 9. February 2017
Jeg kjenner ofte på en infuensafølelse i kroppen med hodepine, slapphet, verking, kuldefølelse og kvalme. Kommer ofte etter jobb, trening, en tur nede i byen osv. Føler på en måte at kroppen min ikke tåler så mye aktivitet lengre. Tok opp dette med legen i i fjor høst, han mente det skyldes at jeg ...
Les
ATOPISK EKSEM HOS BARN: Ofte debuterer utslettet hos de minste barna i ansikt og hode
Torsdag 9. February 2017
Atopisk eksem, også kalt barneeksem, er en vanlig hudsykdom hos små barn. Eksemet er en betennelsestilstand i hud.
Les
Tirsdag 7. February 2017
Har en gutt på 8.5 mnd. Frisk ved fødsel, fin Apgar-score. Dag to etter fødsel gråt gutten 16 timer i døgnet, i strekk. Gutten inntok bananstilling raskt, lå med hodet til en side. Manuellterapeut fant låsning i nakke, rygg, bekken. Gått til behandling til 6 mnd. Friskmeldt. Innlagt NI avd. ved 6...
Les

Sider