Artikler og legesvar med fagfeltet: astma

Vepsesesong: Om sensommeren og høsten er vepsen til bry for mange.
Onsdag 17. August 2016
De fleste tåler å bli stukket av veps, bie eller humle, selv om det kan gjøre vondt. Noen kan få en sterk allergisk reaksjon, og i verste fall dø.
Les
KOLS: Symptomene ved KOLS er langvarig tung pust, hoste, pipende pust, mye slim. Leppene kan bli blåfarget.
Fredag 12. August 2016
KOLS er en fellesbetegnelse for lungesykdommer som har endret luftveiene slik at pustekapasiteten er varig redusert. Røykere er spesielt utsatt.
Les
SYMPTOMENE PÅ INFUENSA BEGYNNER PLUTSELIG: Du får feber, hodepine og vondt i muskler og ledd
Torsdag 4. August 2016
Febersyk og i dårlig form? Influensa er ikke livstruende for de fleste, men kan være farlig for noen grupper. Her er rådene fra legen.
Les
Onsdag 3. August 2016
Hei, jeg fikk sen stygg hoste julen 2015, Dvs ukontrollert hoste anfall, som om man hoster opp en lunge. Dette varte i 1 mnd da det gikk over til stygg slimhoste av typen hvor en en nesten brekker seg for å få opplag slim. 2 uker senere fikk jeg samtidig knalltette bihuler, følte det surkle i øregan...
Les
Søndag 10. juli 2016
Hei. I slutten av mai så hadde jeg flere tilfeller der jeg vel antagelig gikk og pustet feil, -alt for grunt, for så å få helt sånn følelsen av å ikke få puste ordentlig. Blir jo ordentlig stresset av det også for det er veldig ekkelt. Hadde en natt der jeg i det jeg sovnet følte jeg ikke fikk pust...
Les
Torsdag 30. June 2016
Kronisk gult slim i halsen. Hei. Jeg er 41 og sliter med kronisk gult slim i halsen hver morgen, samt generell overproduksjon av slim i halsen. Jeg tror jeg har hatt det hele livet og merket det som ung spesielt under ekstrem fysisk belastning av luftveiene. Jeg har sterk allergi mot gress, men ...
Les
RS-VIRUS: Hyppig årsak til at barn under et år blir innlagt på sykehus.
Onsdag 29. June 2016
RS er en svært vanlig virusinfeksjon hos barn. Men for noen barn kan RS-viruset bli alvorlig og kreve sykehusinnleggelse.
Les
Allergisk sjokk: Ved allergisk sjokk vil man få pustevansker og kvelningsfornemmelse.
Tirsdag 28. June 2016
Allergisk sjokk oppstår ved at man får en sterk reaksjon på noe man reagerer allergisk på. Tilstanden er potensielt livsfarlig, og pasienten må få hjelp umiddelbart.
Les
Ødem: Et ødem kan for eksempel gi hovne bein.
Fredag 24. June 2016
Det finnes mange ulike varianter av ødem, som ofte blir kalt «vann i kroppen». Det finnes både lokale og generelle ødemer.
Les
HOVNE OG RØDE ØYNE: Et symptom på gresspollenallergi er at det klør og svir i øynene.
Fredag 24. June 2016
Symptomene starter først om sommeren, hvis man har allergi mot gress. Allergi mot bjørkepollen starter tidligere på våren.
Les

Sider