Artikler og legesvar med fagfeltet: angst

Tirsdag 21. February 2017
Jeg sliter med trykk i hodet. Det begynte omtrent samtidig da jeg fikk akutt regnbuehinnebetennelse i det høyre øyet og som jeg etterhvert begynte å føle et stort press bak. Øyelege mente vi skulle vente med å undersøke presset til at jeg ble ferdig med behandlingen for iridocyklitt, I tilfellet det...
Les
ALZHEIMERS SYKDOM: En hjernesykdom som gjør at man mister grepet på nåtid og fortid, og tap av hukommelse er et vanlig symptom.
Mandag 20. February 2017
Alzheimers er en av flere sykdommer som forårsaker et gradvis tap av hjerneceller. Sykdommen kan ikke kureres, men behandling kan likevel gjøre det lettere å leve med Alzheimers.
Les
VASKETVANG: Ved OCD kan man ha forskjellige tvangstanker og handlinger. Et vanlig symptom er unormalt ofte og omstendig vasking av hender og kropp.
Fredag 10. February 2017
OCD er en sykdom hvor tvangstanker eller tvangshandlinger er de viktigste symptomer. Tvangen innvirker på dagliglivet og sosial fungering.
Les
Mandag 6. February 2017
Hei. Jeg har hatt en lengre sykdomsperiode nå. Jeg har slitt med svimmelhet og har vært til utredning hos en spesialist. Dette begynte for 4 måneder siden. Han kom frem til at hele balansesystemet mitt ikke fungerer. Jeg har vært sykemeldt siden dette. Jeg har ikke tatt noe MR av hodet, så jeg er re...
Les
SPIROMETRI: Måling av lungefunksjon hos kols-pasient.
Torsdag 2. February 2017
Behandling kan gi bedre kontroll over symptomer og bremse utvikling av sykdommen kronisk obstruktiv lunge sykdom (KOLS)
Les
KOGNITIV TERAPI: En form for psykoterapi som tar sikte på å identifisere automatiske tanker og finne nye måter å mestre problemer.
Tirsdag 31. januar 2017
Kognitiv terapi er en behandlingsform som kan hjelpe ved ulike psykiske helseproblemer. Hvis man er motivert kan denne behandlingen gi god effekt.
Les
BELASTENDE YRKER: Utbrenthet er overrepresentert blant mennesker som jobber med andre mennesker, som for eksempel politi, lærere og sykepleiere.
Onsdag 25. januar 2017
Utbrenthet er en tilstand preget av utmattelse, mangel på entusiasme og motivasjon, og en følelse av å ikke strekke til.
Les
Tirsdag 24. januar 2017
Hei. For snart tre måneder våknet jeg og var nummen i høyre lår (fremside), over kneet og ned på innsiden av leggen mot foten. I begynnelsen kjentes benet tungt ut, og som at det sov. Har hele tiden kunne kjenne det om jeg klyper huden, men følelsen er fortsatt rar. Føler tidvis svakhet også i denne...
Les
SELVMORDSTANKER: I seg selv er selvmordstanker ikke uvanlig
Tirsdag 24. januar 2017
Nesten halvparten av befolkningen en gang har tenkt «nå orker jeg ikke mer» eller «nå vil jeg dø». Hvis du sliter med selvmordstanker, er det viktig å oppsøke hjelp.
Les
Onsdag 18. januar 2017
Jeg har vært under utredning for bl.a. essensiell trombocytose. Blodplatenivået ligger på 680 og har økt gradvis over 2-3 år. Jeg tok først en biopsi av ryggmargen og fikk da som svar at jeg kunne være i startfasen av sykdommen. Så måtte jeg vente flere uker på noen spesielle blodprøvesvar som viste...
Les

Sider