Artikler og legesvar med fagfeltet: alkohol

Mandag 24. October 2016
Sure oppstøt kan avhjelpes med livsstilsendring og ved å kutte ut enkelte mat- og drikkevarer. Noen trenger medisiner, mens de med alvorlig reflukssykdom kan ha behov for kirurgisk behandling.
Les
Fredag 21. October 2016
Blir du mindre fyllesyk av å ta allergitablett før du drikker alkohol? Og kan det være farlig?
Les
HEPATITT C: Datanimasjon av hepatitt C virus. Smitter vi blod. Viruset angriper hos noen leveren.
Tirsdag 18. October 2016
Hepatitt C-viruset smitter via blod. Les om symptomer og behandling.
Les
FLERE SPONTANABORTER: Tilstanden Habituell abort «repeterte spontanaborter» defineres som tre påfølgende svangerskap som ender med abort ved omtrent samme tid i svangerskapet.
Mandag 17. October 2016
Spontanabort er svært vanlig, men ved tre eller flere etterfølgende spontanaborter bør man oppsøke lege for utredning.
Les
Søndag 16. October 2016
Jeg er en kvinne på 38 år som i går fikk en positiv graviditetstest. Vi hadde såvidt begynt å prøve denne måneden, men var ganske sikre på at det ikke hadde klaffet siden mannen min var bortreist ved eggløsning. Dessuten testet jeg negativt 9 dager etter eggløsning, og selv om dette er svært tidlig,...
Les
TEGN PÅ MISBRUK AV NARKOTIKA: Pupillen er forstørret og øyne kan bli generelt røde og blodsprengte ved hasjbruk.
Onsdag 12. October 2016
Mange er flinke til å skjule at de bruker narkotiske stoffer. Foreldre oppfordres til å ha en åpen dialog med barna sine, for å kunne snakke om rusproblematikk.
Les
Torsdag 6. October 2016
Hei. Jeg har tadt et bildet av min sønn på ca 20 mnd. Jeg lurer på om du klarer definere hva dette er med bare bildet? Det går brennkopper og vannkopper i barnehagen. Han er ellers ok form, bare slapp å litt feber. Hånd munn og fot syke har han hadt. Han hadde samme prikker igår på det andre...
Les
SØVNGJENGERI: Det er vanligst å gå i søvne i 8-12-årsalderen.
Torsdag 29. September 2016
Det er ikke uvanlig at barn går i søvne, såkalt søvngjengeri, men noen fortsetter også når de blir voksne. Starter man derimot å gå i søvne først i voksen alder, kan det være tegn på sykdom.
Les
Ikke start for tidlig med treningen: Unngå trening ved feber og dårlig allmenntilstand.
Tirsdag 27. September 2016
Er trening lurt når man brygger på en forkjølelse? Og hvor lenge må man vente til man kan begynne å trene igjen? Ta hensyn til kroppens signaler.
Les
Tirsdag 20. September 2016
Hei. Jeg har blitt påvist fettlever og gallestein. Hvordan vil de få fjernet gallesteinen. For legen sa at det var gallesteinen som foråsaket fettleveren. Og jeg har ikke drukket alkohol eller brukt Paracet på 2 måneder. Er det farlig å drikke en gang?...
Les

Sider