Artikler og legesvar med fagfeltet: alderdom

NEDHENGENDE ØYELOKK: Ved ptose er øyespalten smalere, og øvre øyelokkskant dekker deler av pupillen.
Mandag 15. mai 2017
Når det øvre øyelokket henger ned og innskrenker synsfeltet, kan man få utført ptosekirurgi.
Les
PSORIASIS: Plakkpsoriasis begynner ofte med små flekker som gradvis vokser i størrelse og får en sølvhvit, skjellende overflate.
Tirsdag 17. januar 2017
Psoriasis er en kronisk hudsykdom som vises som eksem med røde, flassende knuter eller flater på huden. Dette er de vanligste typene psoriasis og årsaken til sykdommen.
Les
Mandag 17. October 2016
Forstørrede bryst hos menn heter gynekomasti. Mannebryst kan være en normaltilstand, skyldes overvekt eller hormonell sykdom.
Les
Fredag 4. September 2015
Tørre øyne kan medføre svært ulike tegn og symptomer. Dette bør du være obs på!
Les
Fredag 14. October 2011
Hei. jeg sendte spørsmål ca. 19. sept.betalte kr. 210,- ikke funnet svar.(noe referansenr. registrerte jeg ikke, ikke så datavant, 70 år!) Jeg har fått diagnose atrieflimmer for 2 1/2 år siden, INR ustabil hele tiden, pr. idag 3,25 - 15 Marevan/uken, el.sjokk for ett år siden uten at det hjalp.Ingen...
Les
Fredag 22. October 2010
Hei ! Jeg stiller spørsmål for min mann. Han er 78 år og har vært sterkt slagramma i 14 år. Jeg har passet han hjemme og han har hatt fysioterapeut hjem 1 g. pr uke. Det er dette som har hjelpt han alle disse årene. Fysioterapeuten hans vart pensjonist i sommer (juli)og siden har han ikkje hatt no...
Les
Onsdag 8. april 2009
Ifølge en ny, norsk studie bør sykehjemsbeboere for alt i verden prøve å unngå å få en infeksjon – det kan nemlig ende med døden.
Les
Tirsdag 22. april 2008
Gamle, syke og funksjonshemmede har en ting til felles. De trenger ofte hjelp. For familie, venner og helsepersonell er det lett å overta intakte funksjoner for å hjelpe eller for å spare tid. Har du tenkt over at det kan være en bjørnetjeneste å være for behjelpelig?
Les
Torsdag 27. mars 2008
Når mange eldre sliter med å kjenne igjen ansikter og trenger hjelpemidler for å lese selv stor og tydelig skrift, er ofte årsaken en aldringsprosess i øyet. Makuladegenerasjon rammer i regelen kun folk over 50 år, og kan derfor bli et stadig mer utbredt fenomen i årene som kommer.
Les
Onsdag 23. August 2006
Det å bli eldre innebærer gjerne flere forandringer på mange nivå: sosialt, arbeidsmessig, økonomisk og kroppslig. Når eldre blir syke er det viktig å se på hvordan hele personen fungerer i samspill med sine omgivelser, og helst bør et tverrfaglig team få den fulle oversikten.
Les

Sider