Lommelegen tekst
Søk blant 45,060 spørsmål og svar.

Vondt i baken: sykdom i tarm/underliv eller fra halebenet?

Vondt i baken: sykdom i tarm/underliv eller fra halebenet?

Mandag 12. september 2011

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei!
Har etpar dager hatt vondt i baken/endetarmen når jeg setter meg på en stol etc. Det er når jeg setter meg rett ned. Føler at det er ømt/vondt på en måte. Og når jeg reiser meg er det også noe vondt, føler at det går litt oppover til nedre del av magen. Litt rumling i magen idag, men ikke magesmerter. Vanskelig å forklare. Ingen problem når jeg først sitter. Har tidligere hatt endel vondt i halebenet etter fall i trapp, dette er det tatt rtg av med normale funn. Vært bra lenge. Kan det være disse smertene som kommer tilbake? Normal avføring, ingen blod. Har akkurat nå lett influensa/forkjølelse. Ellers noe plaget med ryggen som jeg går og knekker på plass med jevne mellomrom. Føler meg i kjempefin form til vanlig med overskudd og god matlyst.
Har også for noen mnd siden vært til gyn. us med ultralyd og celleprøve, alt normalt.
Tror nok jeg har litt helseangst og er livredd for kreft. Er blitt engstelig etter jeg fikk barn.
Hilsen kvinne 32 år.

Kvinne, 32 år

kvinne
32

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei. Jeg tror at tanken din på at dette kan ha noe med den tidligere skaden av halebenet er ganske god. Slike symptomer kan ha en tendens til å komme tilbake, feks . etter belastning, også under infeksjonssymdom, da alle ledd/muskler kan bli litt ømmere enn vanlig. Det er 2 viktige ting å skille dette fra: 1. for det første gynekologisk sykdom. Her har du jo allerede gjort en gynekologisk undersøkelse med ultralyd, og da skulle dette området være frikjent. 2. Tarm/endetarm: dersom denne skulle være involvert, og gi symptomer som du kjenner når du setter deg ned etc, ville jeg forvente at du også merket avføringsforandringer, løsere avføring, evt med slim og/eller blod. Så lenge du ikke har dette, er det lite trolig noen sammenheng med tarm. Jeg skulle ikke tro at rumlingen i magen har noe med dette å gjøre. Hvis du er i tvil ville jeg allikevel be deg om å oppsøke din lege. Det vil kunne gjøres en fingerundersøkelse i endetarmen, det kan utelukkes hemorroider som årsak til symptomer, og ved denne undersøkelsen kan det også trykkes mot halebenet, se om forverring av symptomer, og i det hele tatt sikrere kunne vurdere hvor ubehaget kommer fra. Lykke til.
Vennlig hilsen

<p>Torfinn Kleive</p>


Sist besvarte spørsmål
