Væskeansamling i mellomøret?

Hei, sliter veldig det ene øret mitt, gikk lenge med nedsatt hørsel og opplevde at hørselen var veldig overdreven i de lave frekvensene og slet generelt sett med at jeg var veldig overømfintlig for lyd generelt sett, legen fastslo at jeg hadde væskeansamling i det øret og henviset meg til øre nese og hals mtp ømfintligheten jeg sliter med.
Etter å ha gjort trikset ved holde for nese og munn og blåse forsvant væskeansamlingen men det fortsatte å renne i øret og jeg det er fortsatt en irriterende knaking når jeg svelger, dette er til tider i begge ører, det mest plagsomme øret er føles helt annerledes ut enn det andre, det føles mye større ut i øregangen.
Da jeg var hos spesialist(øre nese hals), var det ikke noe fysisk galt inne i øret.
Jeg klarer kun å få ut all væske i øret når jeg i seng eller sofa med et øret peken opp, da hører jeg ett eller flere "pop" i øret og det føles normalt og hørselen på de lave frekvenser ser ut til å være normal.

Hva er galt med øret mitt?

mann
26
Hei!
Det er ikke sikkert at det er noe galt med øret ditt. Vi skiller litt på sykelige tilstander i øret og plager som vi kan oppleve i løpet av livet. Mange har en øretrompet som ikke fungerer like godt som den andre. Dette er den lange kanalen som går fra bakerst i nesesvelget og opp til mellomøret og som er nødvendig for at trykk skal normaliseres i mellomøret og at væskeansamlinger ikke skal forbli der over lang tid. Væske i øret (serøs otitt) merkes stort sett som en dott i øret og hørselstap, gjerne i størrelsesordenen 30-60 dB. Normal hørsel antas å ligge over 20 dB, men med alderen vil vi få et diskanttap godt forbi dette nivået. Jeg tror du har en tubedysfunksjon, dvs at øretrompeten ikke fungerer optimalt. Mange blir bedre spontant med tiden uten at det må gjøres noen spesifikke tiltak, andre har større besvær og vil da kunne få væske i øret som må tappes ut. Betennelsesprosesser i slimhinnen bidrar til plagene og kan lindres ved at man benytter betennelsesdempende medisiner slik som ibuprofen, voltaren eller kortison i korte runder. Noen forsøker å behandle ved å blokke opp øretrompeten med en ballongdilatasjon, men erfaringene med dette er foreløpig begrenset. Jeg ville spurt legen om å forsøke en behandling med kortison over en ukes tid, eksempelvis prednisolon 40 mg daglig, for så å gjenta dette etter noen uker. Høyt leie av overkropp og hode til natten er ofte gunstig. Lykke til!

Mads H. Moxness, øre-nese-halslege