Lommelegen tekst
Søk blant 45,063 spørsmål og svar.

Utslett penishode

Utslett penishode

Tirsdag 21. april 2009

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei! Jeg er en mann på 46 år som i desember merket rødt utslett på penishodet. Samtidig har jeg kjent et trykk/knytning bak testiklene når jeg sitter. Oppsøkte lege i Januar, og ble testet for clamydia med negativt resultat. Har lest litt på nettet og deres svar og nevnte det for legen at muligens var urinrørkatar. Jeg fikk 15 tabeletter med doxylin (100 mg). Det gav en umiddelbar virkning, utslettet på penis forvant, trykket bak oungen forvsant, og potensen ble faktisk mye bedre. Etter ca. 2 måneder kommer utslettet tilbake, og jeg rådførte med meg legen igjen og lurte på om ikke 15 tabeletter (1 ukes kur) var litt lite? Jeg fikk en ny kur, nå på 30 tabeletter. Samme virkning igjen. Jeg var ferdig med siste kur for 1 ukes siden, og jeg merker pånytt trykk/knytning bak pungen når jeg sitter og det virker som om at utslettet kommer tilbake. Hva kan det være?

Mann, 46 år

mann
46

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Ja, det høres jo ut som en eller annen type infeksjon som man ikke får bukt med. Det er jo bekreftet at du ikke har klamydia, men jeg tror at det alikevel ville være klokt å ta nye prøver. Har du før dette skjedde hatt usikker sex - dvs. sex uten kondom med ukjent partner? Det er vanskelig for meg å konkret stille noen diagnose så lenge jeg selv ikke har undersøkt deg, men jeg ville anbefale deg å be legen din gi deg en henvisning til hudspesialist. Hvis du imidlertid bor i nærheten av Oslo, ville jeg anbefale deg å kontakte Olafiaklinikken som er en klinikk som er spesialist på seksuelt overføbare sykdommer. Der kan du gå uten å bestille time, og du vil bli undersøkt av spesialist. Det kan hende at du har en pågående infeksjon som trenger en spesiell behandling. Lykke til!
Vennlig hilsen

Dr. Haakon Aars, lege og sexolog


Sist besvarte spørsmål
