Lommelegen tekst
Søk blant 45,060 spørsmål og svar.

Trykk i hodet

Trykk i hodet

Søndag 29. oktober 2006

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei! Jeg er en ung mann på 22 som har vert plaget av svimmelhet, trykk i hodet/øynene og stjernesyn i litt over to månedener nå. Svimmelheten begynte etter en lang fest en lørdag. Jeg kan forklare litt mer spesifikt hva problemene mine er:

- Svimmelheten kommer og går litt, men det er anfall flere ganger om dagen, og av og til hele dagen eller over flere dager sammenhengende. Jeg er fraværende til sinns og har lite energi. Det er det samme om jeg sitter som når jeg står.

- Trykket i hodet kan forklares som om jeg hadde stått på hodet over lengre tid. Men det er mest i pannen og bakover mot ørene. Det er også et punkt midt på toppen av hodet som er irriterende(som om jeg har solbriller liggende der/en blåveis e.l). Jeg merker også en del trykk/smerter i øynene, spesielt når jeg beveger dem ut mot sidene. Har også LITT problemer med å fokusere. Har konstant stjernesyn/flimmer. Spesielt merkbart når jeg ser opp mot himmelen.
Ang. trykket i hodet har dette vart i halvannet år. For et år siden var jeg å tok CT av bihuler og hjerne, men bildene var fine. Litt trangt i venstre ihulerør men øre,nese,halsspes. fant ikke noe galt.

- Har også stiv nakke og vondt i hodet, men har konkludert det med at det må være stresset av å ikke vite hva det er som feiler meg, eller kan det ha noen sammenheng med svimmelhet?

- Har tatt generell blodprøve, viste ingenting galt. Har vært hos optiker, bra syn. Skal til øyenlege.

Jeg er bare bekymret om det kan være noe alvorlig (svulst, blodpropp e.l), eller om det bare kan være noe helt uskyldig.

Hilsen en bekymret person!

Mann, 22 år

mann
22

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk

Vi tilbyr informasjon om symptomer, sykdommer, skader, samliv og seksualitet. Dersom du ønsker det, kan du velge 100% anonymitet.

Svar fra legen
Hei! Symptomene dine er ikke ensbetydende med noen farlig diagnose, og de kan godt være normale variasjoner som ikke betyr sykdom i det hele tatt. Du har jo også vært undersøkt noe uten at det er funnet mistanke om sykdom. Jeg ville kanskje gjøre en endelig kontroll med en MR av hodet for å si sikkert at det ikke er noe unormalt i hodet ditt, like mye for å berolige deg. Blodpropp er helt usannsynlig. Hvis du er stresset, enten på grunn av sykdomsmistankene eller andre ting, kan det selvfølgelig påvirke kroppen og gi stive muskler og ledd, hodepine og følelse av at noe er unormalt med syn og tilstedeværelse. Det kan derfor godt tenkes at du har rett i din antagelse om at det er en sammenheng her. Hvis MR-undersøkelsen også er normal synes jeg du skal slå deg til ro med det og prøve å ikke tenke på at det skulle vær enoe galt med deg.
Vennlig hilsen

Dr. Roar Pedersen, røntgenlege

Vi gjør oppmerksom på at innholdet i denne artikkelen er mer enn to år gammel. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet. Du bør derfor vurdere å skaffe deg et oppdatert svar fra en av våre leger, eller din egen fastlege.

Sist besvarte spørsmål

Hei. Takker for gode tidligere svar. Når jeg fikk svar på en ct scanning m kontrast av thorax, stod det ingen patologi i di fremstilte organer øvre...
Eksem i underlivet. Det klør og klør. Bruker kortisonsalve og intimsalve. Det kommer igjen og igjen. Jeg må bruke truseinnlegg pgr,av inkontinens,...
Tok brystforstørrelse for 4 uker siden, silikon. Komplikasjon hematom, reoperert samme dag. Mistet 2,5 dl blod. Slapp i over 1 uke etter. Bare å...
Det siste året har vert et forferdelig år, der eg plutselig mistet masse vekt og fikk mye nattesvette. Flere hovne lymfeknuter rundt i kroppen....
Kjære lommelegen. Jeg er en mor som nå har kommet i den ubehagelige situasjonen å måtte svare for om jeg røkte under graviditeten med min to barn,...
Hei! Vår katt fikk påvist spolorm i går hos veterinær, og etter å ha funnet ut at vi kun har gitt henne markkur mot bendelorm så frykter jeg at hun...