Lommelegen tekst
Søk blant 45,306 spørsmål og svar.

Trykk i hodet

Trykk i hodet

Lørdag 14. april 2007

Spørsmål

Spørsmål: 

Min samboer har hatt et trykk i hodet i ca 1 år. Han har vært på CT og MR, men de finner ikke noe galt. Legen har tatt masse prøver om alt fra allergi til leversykdommer. Har vært hos øre/nese/hals-spesialist. Ikke noe galt. Plagene er der nesten konstant, bortsett fra noen få dager i løpet av hele året. Svekker livskvaliteten for både han og meg. Vi begynner å bli despearte.

Mann, 39 år

mann
39

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei ! Din samboer på 39 år har altså i ett års tid hatt et "trykk i hodet". Og man har (heldigvis) ikke funnet noe galt på CT og MR, og heller ikke hos ØNH-spesialist. De konklusjoner man kan trekke av dette, er altså en del om hva årsaken IKKE er, og det er jo særs viktig i seg selv. Han har altså ikke hjernesvulst e.l. Det er nok ikke mulig for meg å si noe nærmere om hva dette kan være, uten å kunne undersøke ham og stille en rekke spørsmål om tilstanden, sammenhenger, hans liv generelt osv osv., men jeg kan vel si noe om at det mest sannsynlige, rent generelt og statistisk, kunne være at dette handlet om ting "utenfor" hodet, f.eks. er stramme og anspente nakkemuskler den vanligste årsaken til slike plager. Om han har dette, vil hans lege kunne undersøke. Hvis det er forklaringen, så blir løsningen å gjøre noe med nakkemusklene. Veldig ofte ligger det spenninger, bekymringer, uløste konflikter, stress m.v. bak stramme nakkemuskler, så da gjelder det å se om der er noe som skal løses eller gjøres noe med. Videre vil tilpassede øvelser for nakkemusklene være viktig for å øke blodsirkulasjonen, samt evt fysioterapi. Følelse av "trykk i hodet" hvor man ikke finner noe galt ved fysisk undersøkelse, kan også svært ofte skyldes rent psykiske faktorer, igjen vil dette da ofte handle om bekymringer, uløste konflikter, stress osv osv. Videre så bør han få sine øyne undersøkt hos optiker, da en ukorrigert synsforstyrrelse vil kunne gi slike plager også. Aller viktigst blir det at han holder kontakten med sin fastlege inntil problemet er identifisert og løst. Til nå har han jo bare fått bekreftet hva han ikke feiler, hvilket selvfølgelig er riktig måte å jobbe på det også. Håper han vil ha nytte av dette svaret og disse rådene, og jeg ønsker ham god bedring og lykke til !
Vennlig hilsen

Dr. Brynjulf Barexstein allmennlege / sjefssvarlege
Lommelegen.no www.barexas.com


Sist besvarte spørsmål

Hei. For et halvt år siden begynnte jeg på yasmin 28. Det gikk greit i starten men etter 4mnd begynnte jeg å få småblødninger hele tiden. Så jar de...
Jeg har fått et rift i skjeden etter celleprøve mandag. Tok den hos fastlegen, som forøvrig var ganske hardhendt, og jeg er trang. Begynner å blø om...
Hei! Jeg er 21 år og har atopisk eksem på halsen og litt rundt munnen, når jeg var yngre hadde jeg veldig mye eksem bak knærne og på armene også,...
Hei! Hatt vondt i låret siden oktober/november. Murring og vondt når dreier benet/låret utover mot siden.. Også øm, særlig yttersiden. Oppdaget i...
Hei Jeg har siden begynnelsen av Desember vært syk. Vært på legevakt, akuttmottak, hjerteovervåkning og fastlege uttallige ganger. Før sykdommen...
Jeg er en kvinne på 40 år. Jeg er tidligere fysisk frisk men har hatt en innleggelse på grunn av akutt psykose og brukt Zyprexa 2,5 mg i 5 år, med...