Lommelegen tekst
Søk blant 44,796 spørsmål og svar.

Trykk i hodet

Trykk i hodet

Lørdag 14. april 2007

Spørsmål

Spørsmål: 

Min samboer har hatt et trykk i hodet i ca 1 år. Han har vært på CT og MR, men de finner ikke noe galt. Legen har tatt masse prøver om alt fra allergi til leversykdommer. Har vært hos øre/nese/hals-spesialist. Ikke noe galt. Plagene er der nesten konstant, bortsett fra noen få dager i løpet av hele året. Svekker livskvaliteten for både han og meg. Vi begynner å bli despearte.

Mann, 39 år

mann
39

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei !

Din samboer på 39 år har altså i ett års tid hatt et "trykk i hodet".
Og man har (heldigvis) ikke funnet noe galt på CT og MR, og heller ikke hos ØNH-spesialist.
De konklusjoner man kan trekke av dette, er altså en del om hva årsaken IKKE er, og det er jo særs viktig i seg selv. Han har altså ikke hjernesvulst e.l.

Det er nok ikke mulig for meg å si noe nærmere om hva dette kan være, uten å kunne undersøke ham og stille en rekke spørsmål om tilstanden, sammenhenger, hans liv generelt osv osv., men jeg kan vel si noe om at det mest sannsynlige, rent generelt og statistisk, kunne være at dette handlet om ting "utenfor" hodet, f.eks. er stramme og anspente nakkemuskler den vanligste årsaken til slike plager. Om han har dette, vil hans lege kunne undersøke.
Hvis det er forklaringen, så blir løsningen å gjøre noe med nakkemusklene.
Veldig ofte ligger det spenninger, bekymringer, uløste konflikter, stress m.v. bak stramme nakkemuskler, så da gjelder det å se om der er noe som skal løses eller gjøres noe med. Videre vil tilpassede øvelser for nakkemusklene være viktig for å øke blodsirkulasjonen, samt evt fysioterapi.

Følelse av "trykk i hodet" hvor man ikke finner noe galt ved fysisk undersøkelse, kan også svært ofte skyldes rent psykiske faktorer, igjen vil dette da ofte handle om bekymringer, uløste konflikter, stress osv osv.

Videre så bør han få sine øyne undersøkt hos optiker, da en ukorrigert synsforstyrrelse vil kunne gi slike plager også.

Aller viktigst blir det at han holder kontakten med sin fastlege inntil problemet er identifisert og løst. Til nå har han jo bare fått bekreftet hva han ikke feiler, hvilket selvfølgelig er riktig måte å jobbe på det også.

Håper han vil ha nytte av dette svaret og disse rådene, og jeg ønsker ham god bedring og lykke til !

Nervesystemet
Vennlig hilsen

Dr. Brynjulf Barexstein
allmennlege / sjefssvarlege Lommelegen.no
www.barexas.com


Sist besvarte spørsmål

Hei, jeg er en person som har drukket svært mye kaffe. Men "mye" mener jeg at jeg drakk kaffe hele dagen. Nylig hadde jeg en periode hvor jeg tok...
Mann,78 år, m. PMR, Sjøgrens, hjerteinfarkt i 2010 (1 stent) Siste halvår har jeg følt meg tiltakende redusert, til dels i sterk grad. Er undersøkt...
Hei! Jeg har siden fødsel i mai hatt en gradvis forverrende vissenhet i armer og bein, og for ca 3 måneder siden begynte prikking/stikking i de samme...
Unormal tidlig pubertet? Vår datter som nylig har fylt 7 år har allerede noe kjønnshår, voksen svettelukt og fet hud med endel kviser (på nese og i...
Hei, Jeg har i ett års tid med jevne mellom fått røde prikker / små utslett på penis. Første dagen er det bare små røde prikker, før det blir til...