Trening - blodtrykk - puls

Jeg lurer på hvordan blodtrykket forandrer seg rett etter en treningsøkt, når pulsen fortsatt er høy? Blir ikke blodtrykket høyere for eksempel rett etter en joggetur i og med at mer blod må rundt i kroppen.Er nysgjerrig på dette.

Kvinne, 22 år

0
Jo, det er ofte en sammenheng mellom puls og blodtrykk (men ikke alltid). Når du trener og pulsen blir raskere, stiger blodtrykket. Stigningen på puls og blodtrykk vil i stor grad være avhengig av hvor god form du har. Dæhli & co har ofte puls nedmot 50-60 selv etter en hard økt!, og blodtrykket er bare moderat forhøyet. Mens vi glade amatører merket trykket, og pulsen går så fort at vi knapt kan telle den. Og igjen har den veltrende noen fordeler: både blodtrykk og puls normaliserer seg fortere, jo bedre form du har.
Så konklusjonen blir: gløm ikke å gå en tur, - gjerne ofte.

Dr. Tormod Aanonsen

Vi gjør oppmerksom på at innholdet i denne artikkelen er mer enn to år gammel. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet. Du bør derfor vurdere å skaffe deg et oppdatert svar fra en av våre leger, eller din egen fastlege.