Lommelegen tekst
Søk blant 45,280 spørsmål og svar.

Tolkning av MR svar

Tolkning av MR svar

Tirsdag 3. februar 2009

Spørsmål

Spørsmål: 

Hjelp til tolkning av MR av cerebrum
Saggittale T1. Aksiale PD T2. Coronale FLAIR.
Normalt ventrikkelsystem og overflaterelieff. Normal differensiering mellom grå og hvit substans. To signalendringer i hvit substans, den ene beliggende subcorticalt frontalt på høyre side med størrelse på ca. 5 mm og andre periventriculært ved venstre occpitalhorn. Forandringene er uspesifikke og har sannsynlig ingen patologisk betydning. Forandringene har ikke utseende som vasculære lesjoner eller demyelinisering. Anbefalles en kontroll om cirka 1 år med hensyn til den frontale lesjonen. Ingen påviselig forandringer svarende til bihulene. Sinus frontalis er ikke utviklet.
R: To små uspesifikke hvit substans lesjoner, høyst sannsynlig uten patologisk betydning.
Jeg har skjønt,ut fra tidligere svar fra dere, at man kan ha lesjoner og/eller signalendringer uten at dette kan relateres til sykdom/skade. At dette da kan være normalt - stemmer det? Det jeg også lurer på er hvor i hjernen disse endringene er lokalisert?
På forhånd takk for svar!

Kvinne, 38 år

kvinne
38

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei! Det stemmer. De forandringene som er beskrevet, dvs to små områder som viser litt forskjellig signalstyrke er uspesifikke og sannsynligvis ikke være relatert til noe sykdom. Det kan være en normalvariant. Derfor anbefales kontroll om en stund for å se om det forandrer seg. Beskrivelsen ligner heller ikke på de funnene man ser ved MS eller karskader (blødninger). Det ene området ligger i fremre del av hodet på høyre side mens den andre ligger dypt inne i hjernen nær såkalte ventrikler (hjernens hulrom)
Vennlig hilsen

Alf Kristoffer Ødegaard, lege


Sist besvarte spørsmål

Hei Jeg har siden begynnelsen av Desember vært syk. Vært på legevakt, akuttmottak, hjerteovervåkning og fastlege uttallige ganger. Før sykdommen...
Har i ca. tre år vært plaget med utslett på glans penis. Utslettene befinner seg stort sett under og på overgangen til penishodet. De er røde og...
Har et utall - 7 stk - medisiner jeg tar hver dag og er i tvil om det er nødvendig. Forskjellige leger har skrevet ut resepter. Hovedproblemet mitt...
Hei, Har en liten gutt på 2 måneder. Får NAN morsmelkerstatning og morsmelk. Nå virker han å ha vansker med avføring, går ofte et par dager mellom...
Hei! Jeg er en dame på 39 som i november 2012 opererte bort halvparten av Skjoldbruskskjertelen. Siden da har jeg ikke følt meg bra. Jeg blir fort...
Hallo! Sitter på ett spørsmål ang. kvaliteten på min helse, der den totale tilstanden av værelsen kjennes ut som en sakte degenerasjon. Skal...