Lommelegen tekst
Søk blant 44,773 spørsmål og svar.

Tolkning av MR svar

Tolkning av MR svar

Tirsdag 3. februar 2009

Spørsmål

Spørsmål: 

Hjelp til tolkning av MR av cerebrum
Saggittale T1. Aksiale PD T2. Coronale FLAIR.
Normalt ventrikkelsystem og overflaterelieff. Normal differensiering mellom grå og hvit substans. To signalendringer i hvit substans, den ene beliggende subcorticalt frontalt på høyre side med størrelse på ca. 5 mm og andre periventriculært ved venstre occpitalhorn. Forandringene er uspesifikke og har sannsynlig ingen patologisk betydning. Forandringene har ikke utseende som vasculære lesjoner eller demyelinisering. Anbefalles en kontroll om cirka 1 år med hensyn til den frontale lesjonen. Ingen påviselig forandringer svarende til bihulene. Sinus frontalis er ikke utviklet.
R: To små uspesifikke hvit substans lesjoner, høyst sannsynlig uten patologisk betydning.
Jeg har skjønt,ut fra tidligere svar fra dere, at man kan ha lesjoner og/eller signalendringer uten at dette kan relateres til sykdom/skade. At dette da kan være normalt - stemmer det? Det jeg også lurer på er hvor i hjernen disse endringene er lokalisert?
På forhånd takk for svar!

Kvinne, 38 år

kvinne
38

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei!
Det stemmer. De forandringene som er beskrevet, dvs to små områder som viser litt forskjellig signalstyrke er uspesifikke og sannsynligvis ikke være relatert til noe sykdom. Det kan være en normalvariant. Derfor anbefales kontroll om en stund for å se om det forandrer seg. Beskrivelsen ligner heller ikke på de funnene man ser ved MS eller karskader (blødninger).
Det ene området ligger i fremre del av hodet på høyre side mens den andre ligger dypt inne i hjernen nær såkalte ventrikler (hjernens hulrom)

Nervesystemet
Vennlig hilsen

Alf Kristoffer Ødegaard, lege


Sist besvarte spørsmål
