Lommelegen tekst
Søk blant 44,766 spørsmål og svar.

Talgkjertler på penis

Talgkjertler på penis

Fredag 1. juni 2007

Spørsmål

Spørsmål: 

For 15 år siden ble jeg bitt av en flått i hårfestet rundt penis. Testet meg for flåttbitt og prøven var negativ. Jeg har også en hvitt punkt fra der bittet var. Fra den tiden, jeg er nå 30, så har jeg hatt det man kaller talgkjertler på penishodet, disse er skjemmende og vil ikke gå bort med tiden.

Jeg lurer på om det er noen mulighet for sammenheng mellom talgkjertlene og flåttbittet? Er ellers frisk som en fisk.

Mann, 30 år

mann
30

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei!

Det er ingen sammenheng mellom flåttbittet ditt og talgkjertler på penishodet. Talgkjertler på penishodet er helt normalt og svært vanlig. De begynner ofte i puberteten (altså den alderen du fikk de). Hos noen er de mer fremtredende. De kan være litt spisse og se taggete ut. De er ikke farlige, og går ned i størrelse etter hvert som man blir eldre.

Det kan hende at det du har faktisk ikke er talgkjertler men en annen vanlig tilstand som heter ”pearly penile papules”. Dette er små utvekster (angiofibromer) rundt kanten av penishodet som 30% av voksne har. De ses som små, tettsittende, hvite prikker rundt kanten av penishodet. Disse er og helt ufarlige.

Det er beskrevet flere måter man kan behandle inklusiv frysing, lett brenning og til og med peeling. Resultatene er svært varierende. Vi anbefaler ikke å behandle verken talgkjertler eller Pearly penile papules på penis.Du får trøste deg med at de blir mindre med tiden og at svært mange menn har slike forandringer. De er ikke noe å bekymre seg for.

Legger ved noen linker der du kan lese mer og se noen bilder. Håper dette var til hjelp og god sommer!

http://www.emedicine.com/derm/topic313.htm
http://www.jipdenhaag.nl/images/uploads/Seks/parel.jpg (pearly penile papules)
http://a248.e.akamai.net/7/248/430/20051209025326/www.merckmedicus.com/p... (talgkjertelhyperplasi)

Hud
Vennlig hilsen

Kjetil Guldbakke

www.oslohudlegesenter.no


Sist besvarte spørsmål

Ved en ultralyd undersøkelse ble det oppdaget en klump på leveren min. Legen som foretok undersøkelsen beskriver den som:"maks 73 mm , noe inhomogen...