Lommelegen tekst
Søk blant 43,754 spørsmål og svar.

Symptomer på soppinfeksjon

Symptomer på soppinfeksjon

tir, 31/01/2006 - 00:00

Spørsmål

Spørsmål: 

Jeg har svie på forhud, litt rød på enden av forhuden, den har på en måte trekkt seg litt sammen. litt vondt når jeg trekker forhuden tilbake. det klør litt på hodet. Å jeg har uvanlig mye "kukost". hva tror du det kan være? Dama mi har hovne kjønnslepper, å de klør visst. Det holder på å gå over hos oss begge...

Mann, 21 år

0

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei og takk for brevet ditt. Her er det flere muligheter. Rødhet på forhuden og eventuelt også på selve penishodet kan representere en soppinfeksjon, vanligvis får menn det når de lever sammen med en kvinne som selv har sopp i skjeden, det er ikke så sjelden hos kvinner. Siden din veninne har hovne kjønnslepper og klør, sopp klør ofte veldig, så kan hun godt ha en sopp nedentil, som oftest er det en gjærsoppinfeksjon og er fremkelt av soppen candida.

Det kan også rime med at du har et øket belegg rundt forhuden.
Og, som du sier, en slik infeksjon kan gå over av seg selv, men det kan jo ta tid. Jeg tror at jeg ville gå på apoteket og kjøpe en soppkur til dere begge var jeg dere, det er reseptfritt og en grei behandling.

Hvis da dette ikke går over ville jeg nok ha gått til legen og fått ham til å se på det. En urinrørskatarr kunne det også være, i alle fall på deg og da har hun det etter all sannsynlighet også. Legen vil kunne ta prøver på det. Ellers kan hovene kjønnslepper være symptom på flere ting og det kan legen også undersøke. Inntil videre så synes soppinfeksjonen å være mest nærliggende i dette tilfellet.

Hvis du vil lese mer om symptomer på seksuelt overført sykdom kan du gå til Olafiaklinikkens hjemmeside og finne linker der. www.olafia.no

Jeg ønsker deg lykke til og god bedring !

Infeksjoner
Vennlig hilsen

Dr. Johannes Thorvaldsen
