Lommelegen tekst
Søk blant 45,055 spørsmål og svar.

Sti på øyet

Sti på øyet

Mandag 13. februar 2012

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei, har fått en rød opphovnet langs hele øvre øyelokk på det ene øye,hadde dette også for 2 uker siden men gikk tilbake etter noen dager, nu dukket det opp igjen virker som en betennelse, er også av og til litt tegn til rød betennelse på nedre øyelokk.
Hva kan det eventuelt være?har enda ikke vært til legen med dette, burde kanskje gjort dette, er for tiden ombord i et skip så jeg kommer meg normalt sett ikke i land før om 2 uker gjør det noe om en går så lenge med dette? går ut fra at det går tilbake igjen.

mann
56

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei, Mann 56. Du beskriver en rød opphovnet ....langs, men du skriver ikke om det er en voll, kul, kant, byll eller annet. Jeg må derfor bare gjette, og da gjetter jeg på det som er mest vanlig, nemlig sti på øyet - "Chalazion". Det er som regel en bakteriell betennelse i tåresekken(e), der man må til med antibiotisk salve eller dråper, eksempelsvis Kloramfenikol eller Fucithalmic. Som regel går betennelsen tilbake med denne behandlingen, men slett ikke alltid. I noen tilfeller kan det være grunnlag for å spalte en slik betennelse kirurgisk fra innsiden av øyelokket. Det får man se på , og den beste til å vurdere dette er i første omgang en øyelege. Fastlegen din kan vurdere saken og gi antibiotika når du kommer i land, og vurdere hvorvidt dette skal henvises videre til øyelege, eller om fastlegen skal ta en kontroll selv, først. Det er i tillegg vesentlig med god håndhygiene, at man tar seg minst mulig til øynene og at man vasker ansiktet grundig, gjerne også øyelokkene med mild babyshampoo, f.eks fra Johnsson og Johnsson. Jeg ønsker deg lykke til med dette.
Vennlig hilsen

<p>Rim N. Alme</p>


Sist besvarte spørsmål

carpal tunnel syndrom Jeg er en kvinne på 29 år som har vært plaget med symptomer på carpal tunnel syndrom siden jeg fødte mitt første barn for...