Lommelegen tekst
Søk blant 43,729 spørsmål og svar.

Smerter under ribbeina

Smerter under ribbeina

søn, 27/03/2005 - 00:00

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei. Jeg har i ca halvannen måned vært plaget av smerter og en sår fornemmelse under ribbeina på høyre side. Det er ikke store smerter, men snarere en slags vedvarende sår fornemmelse som iblandt kan minne litt om hold. Jeg er bosatt i utlandet, og etter å ha vært hos en lokal lege ble jeg rådet til å ta det med ro og innta betennelsesdempende medisiner og salve. Han mente problemet kunne skyldes overanstrengelse av muskler i forbindelse med trening (jeg klatrer, trener vekter og spiller fotball). Imidlertid har hverken avslapping eller medisiner hjulpet, og jeg har fortsatt en slik vedvarende sår fornemmelse oppunder ribbeina. Min søster hadde i 6års alderen svulst på nøyaktig samme sted, noe som gjør at jeg blir en anelse bekymret. Hva kan det være? Bør jeg oppsøke lege påny?

Mann, 28 år

0

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei !

Symptomene du beskriver, er ganske uspesifikke, hvilket betyr at de ikke er tegn på en spesiell sykdom eller tilstand, så noen sikker diagnose på dette kan jeg ikke gi deg.

Jeg kan imidlertid gi deg svar på det siste spørsmålet ditt, at ja, jeg synes tiden er moden for at du tar deg en ny tur til legen igjen.
Dette fordi at du nå både har forsøkt behandlingen legen foreslo, uten at det hjalp, samt at du ikke har blitt bedre av deg selv, med tiden.
Jeg er sikker på at legen du var hos, ville ha ment det samme. Du vet, vi leger pleier ofte å legge til på slutten av konsultasjonen : "Og så får du komme tilbake om du ikke blir bedre". Nå er du nettopp i en slik situasjon.

Dette med at din søster hadde en svulst i dette området i 6-års alderen, kan du ihvertfall glemme i denne sammenheng. Det gir overhodet ikke deg noen økte risiko for tilsvarende.

En tenkelig mulighet, uten at dette er noen diagnose fra min side, er at det kan kanskje ha noe med galleblæren din å gjøre, f.eks. gallestein. Dette vil ofte gi smerter under høyre ribbeinsbue. Især hvis du har kjent forverring etter fete måltider, så vil dette øke mistanken i den retning. Har man mistanke om gallestein, vil en enkel ultralydsundersøkelse kunne bekrefte eller avkrefte denne muligheten.

Så konklusjonen her er altså at jeg kan dessverre ikke si hva dette er, uten muligheten for nærmere undesøkelser av deg, men jeg kan bekrefte at jeg synes det er naturlig å oppsøke lege påny nå.

Lykke til og god bedring !

Organovergripende tilstande
Vennlig hilsen

Dr. Brynjulf Barexstein
allmennlege / sjefssvarlege Lommelegen.no
www.barexas.com
