Lommelegen tekst
Søk blant 44,937 spørsmål og svar.

Smerter og hevelse i beina

Smerter og hevelse i beina

Onsdag 3. oktober 2007

Spørsmål

Spørsmål: 

Har hatt plager med føttene i ett til to år med føttene.Har også stramme og ømme sener/muskler bak på låret fra kneet og opp.Har stive hovne føtter. mest plagsomt når jeg har sittet eller ligget.Blir fort øm/hoven når jeg går. Fikk endelig legen til å henvise meg til MR. Svar fra rtg: Symmetrisk subkutant ødem i begge ankler.På høyre side en ganglioncyste som dissikerer seg lateralt ventralt fra sinus tarsi. Ligamentene er intakte. R:Sinus tarsi syndrom høyre side. For meg føles plagene helt likt på begge føtter!!! Kan du hjelpe med en forklaring? Legen min har ikke peiling på dette her? Henv. er sendt til Ulevål hvor de mener de er best på føtter......men nesten et års ventetid. Jeg er femtito, men føler meg som åtti i føttene.........

Kvinne, 52 år

kvinne
52

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei! Det at du blir fort hoven og øm når du står gir mistanke om at du kan ha svikt i venesystemet i beina. Man trenger ikke samtidig å ha synlige åreknuter. Diagnosen stilles ved ultralydundersøkelse ved poliklinikk på sykehus der man har karkirurgi som egen spesialitet. Dette er gjerne større sykehus, for eksempel sentralsykehus. I ditt tilfelle vil jeg anbefale at du blir henvist til Oslo Vaskulære Senter, Aker Universitetssykehus. De tilbyr den beste diagnostikken i landet når det gjelder sirkulasjonsforstyrrelser. Ganglioncysten som er nevnt er nok et bifunn ved undersøkelsen og er sannsynligvis uten betydning når det gjelder symptomene som du beskriver. Det er usikkert om plagene med stramme og ømme muskler bak på låret har sammenheng med det øvrige (hevelse og stivhet i ankler når du går/står) eller om dette er en separat tilstand. Det kan godt være en sammenheng. I første omgang vil jeg altså anbefale at du blir henvist til Aker Universitetssykehus. Lykke til!
Vennlig hilsen

Gustav Pedersen, kirurg


Sist besvarte spørsmål

Hei. Har vært på MR / røngen av Nakke og Rygg. Kan dere forklare meg hva dette betyr.( har forkortet det noe) -Høydereduksjon skive C4-C5 og C5-C6...
Jeg fikk diagnosen tørr AMD på begge øynene for en del år siden, uten at synet var plagsomt svekket. Men f or et par-tre år siden begynte linjene på...
Tett nese og bihulebetennelse over tid. Jeg har de siste fire årene hatt problemer med tett nese og hyppige bihulebetennelser. Har hatt et lite...
Hei. Jeg har i en periode på 6 mnd hatt ubehag på min høyre side rett under ribbena.. Dette tror jeg begynte etter et gigantmåltid som vi hadde på...