Lommelegen tekst
Søk blant 45,067 spørsmål og svar.

Smerter i visdomstann - må den trekkes?

Smerter i visdomstann - må den trekkes?

Tirsdag 22. oktober 2002

Spørsmål

Spørsmål: 

Jeg begynner å få en visdomstann i underkjeven på venstre side. Det har de siste fire dagene verket veldig, og jeg har vanskeligheter for å svelge og tygge. Jeg er også øm i kjertelen under og i området rundt. Må visdomstannen trekkes, eller vil smertene gå over etterhvert?

Kvinne, 23 år

0

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei! Det kan være at visdomstannen er i ferd med å bryte frem, og at det er det som gir deg ubehag og smerter. Imidlertid kan en slik visdomstann både gi problemer med plassen bakerst i kjeven, og det kan bli betennelse rundt tannen. Dessuten er slike delvis frembrutte tenner mer utsatt for tannråte enn andre. Jeg synes ikke du skal drøye dette, men få time hos tannlegen din for en vurdering. Sannsynligvis vil han anbefale å trekke denne, med mindre den er akutt infisert nå. I så fall kan det være fornuftig med en antibiotikakur først.
Vennlig hilsen

Dr. Roar Pedersen, røntgenlege


Sist besvarte spørsmål
