Lommelegen tekst
Søk blant 44,751 spørsmål og svar.

Smerter i testiklene

Smerter i testiklene

Tirsdag 20. januar 2004

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei

Jeg har litt vondt i høyre testikkel. Eller det er ikke sånn enormt ubehagelig, men det kan virke som om høyre testikkel har vært i klem eller noe slik at den har fått en ømhet.

Jeg var på innebandy trening forrige torsdag, men kan ikke huske at jeg fikk en smell eller noe der som kan være årsak til ømheten. Det virker som om at vondheten på testikkel er på hver ende av høyre testikkel. Jeg mener selv at det ikek er en kul eller hevelse på den. Videre så er den høyre testikkel relativt større enn den venstre..

hmmm.. er litt egnstelig på hva som skyldes denne vondhet eller ubehagelighet på høyre testikkel. Det er ikke vondt når testikkel ikke er i press elelr noe sånt, men med engang jeg tar og kjenner på den så er det noe ubehagelig.

Videre så prøver jeg å trene ett par dager styrke på SATS hvorpå jeg presser meg endel på vekter å sånn. Leser at det kan være brokk, men jeg kjenner som sagt ingen kuler eller hevelser eller noe..

Kan ømheten skyldes innebandy treningen hvorpå jeg da løper og hopper og er i endel nærkontakt slik at testikklene har vært i endel bevegelse og kanskje vært innblandet i en aler så liten kollisjon..? håper det..

Ømheten har nå vedvart i 2 dager..

mvh

Mann, 26 år

0

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk

Vi tilbyr informasjon om symptomer, sykdommer, skader, samliv og seksualitet. Dersom du ønsker det, kan du velge 100% anonymitet.

Svar fra legen

Hei!

Det kan godt tenkes at du har dunket borti testiklene og av den grunn har litt ubehag eller smerter her. Det er ganske vanlig at menn har ubehag eller lette smerter fra testiklene, men som regel går det over av seg selv og man finner som regel ikke noe galt ved undersøkelse.

Det er tre viktige tilstander som må avklares når det gjelder testiklene:
1) Infeksjon i bitestikkel eller testikkel. Dette er enganske vanlig plage, men gir en hoven, rød, varm og smertefull pung, gjerne med illeluktende urin og svie ved vannlating. Som regel skyldes det en vanlig urinveisinfeksjon, men kan noen ganger skyldes feks klamydia.
2) Vridning av testikkelen. Testiklene henger i en slags snor av sædleder og blodårer ned i pungen, og vrir testikkelen seg rundt kan blodstrømmen avklemmes. Dette gir svært sterke smerter, og gjerne hovenhet. Dette er en akutt-tilstand hvor man må utføre kirurgi innen kort tid.
3) Svulst i testikkelen. Svulst utenfor testikkelen er uvanlig, men i testikkelen kan det oppstå svulster med varierende grad av aggressivitet. Du kan kjenne på testikkelen om den er glatt og jevn, er den ikke det bør du undersøkes for en mulig unormal knute eller vekst.

Alle disse tilstandene utredes i første omgang med undersøkelse av lege og deretter ultralyd.

De to første tror jeg neppe du har, og neppe den tredje heller hvis testikkelen din er glatt og myk uten unormale knuter. Nå har det gått bare to dager og du kan se det an litt, men hvis plagene vedvarer eller øker på må du selvfølgelig la en lege kikke på dette.

Mannlig kjønnsorganer
Vennlig hilsen

Dr. Roar Pedersen, røntgenlege

Vi gjør oppmerksom på at innholdet i denne artikkelen er mer enn to år gammel. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet. Du bør derfor vurdere å skaffe deg et oppdatert svar fra en av våre leger, eller din egen fastlege.

Sist besvarte spørsmål

Ønsker råd om hva slags blodtrykksmedisin som kan passe for meg. Jeg startet i 2006 med Centyl Mite. Det fungerte helt til for ca 2 års siden. Da...
Hei! Jeg var i sist uke til fastlegen, på grunn av et lite utbrudd av trøske i ganen. Han mente ikke det var noe spesielt, men han tok likevel litt...
Hei! Har over tid vært plaget m svimmelhet, "light-headed", ekstrem tretthet, "tom for krefter", rastløse og prikkende ben, nummen i hender og tidvis...
Hei! Jeg var i utlandet og hadde noe utslett og rød hud i ansikt så gikk på apoteket og fikk reseptfritt betamethasone 0.05 g i kremform ( den...
Hei! Jeg er gravid i uke 14/15 og fikk i går påvist bakteriell vaginose. Jeg fikk med meg behandling i form av dalacin 100mg vagitorier jeg skulle...
Jeg ble bitt av flått i 2009 og fikk påvist borrelia, og fikk en sterk penicillinkur, og ble også operert for veskeansamling i ankelleddet. Fikk...