Lommelegen tekst
Søk blant 44,563 spørsmål og svar.

Smerter i testiklene

Smerter i testiklene

Tirsdag 20. januar 2004

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei

Jeg har litt vondt i høyre testikkel. Eller det er ikke sånn enormt ubehagelig, men det kan virke som om høyre testikkel har vært i klem eller noe slik at den har fått en ømhet.

Jeg var på innebandy trening forrige torsdag, men kan ikke huske at jeg fikk en smell eller noe der som kan være årsak til ømheten. Det virker som om at vondheten på testikkel er på hver ende av høyre testikkel. Jeg mener selv at det ikek er en kul eller hevelse på den. Videre så er den høyre testikkel relativt større enn den venstre..

hmmm.. er litt egnstelig på hva som skyldes denne vondhet eller ubehagelighet på høyre testikkel. Det er ikke vondt når testikkel ikke er i press elelr noe sånt, men med engang jeg tar og kjenner på den så er det noe ubehagelig.

Videre så prøver jeg å trene ett par dager styrke på SATS hvorpå jeg presser meg endel på vekter å sånn. Leser at det kan være brokk, men jeg kjenner som sagt ingen kuler eller hevelser eller noe..

Kan ømheten skyldes innebandy treningen hvorpå jeg da løper og hopper og er i endel nærkontakt slik at testikklene har vært i endel bevegelse og kanskje vært innblandet i en aler så liten kollisjon..? håper det..

Ømheten har nå vedvart i 2 dager..

mvh

Mann, 26 år

0

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk

Vi tilbyr informasjon om symptomer, sykdommer, skader, samliv og seksualitet. Dersom du ønsker det, kan du velge 100% anonymitet.

Svar fra legen

Hei!

Det kan godt tenkes at du har dunket borti testiklene og av den grunn har litt ubehag eller smerter her. Det er ganske vanlig at menn har ubehag eller lette smerter fra testiklene, men som regel går det over av seg selv og man finner som regel ikke noe galt ved undersøkelse.

Det er tre viktige tilstander som må avklares når det gjelder testiklene:
1) Infeksjon i bitestikkel eller testikkel. Dette er enganske vanlig plage, men gir en hoven, rød, varm og smertefull pung, gjerne med illeluktende urin og svie ved vannlating. Som regel skyldes det en vanlig urinveisinfeksjon, men kan noen ganger skyldes feks klamydia.
2) Vridning av testikkelen. Testiklene henger i en slags snor av sædleder og blodårer ned i pungen, og vrir testikkelen seg rundt kan blodstrømmen avklemmes. Dette gir svært sterke smerter, og gjerne hovenhet. Dette er en akutt-tilstand hvor man må utføre kirurgi innen kort tid.
3) Svulst i testikkelen. Svulst utenfor testikkelen er uvanlig, men i testikkelen kan det oppstå svulster med varierende grad av aggressivitet. Du kan kjenne på testikkelen om den er glatt og jevn, er den ikke det bør du undersøkes for en mulig unormal knute eller vekst.

Alle disse tilstandene utredes i første omgang med undersøkelse av lege og deretter ultralyd.

De to første tror jeg neppe du har, og neppe den tredje heller hvis testikkelen din er glatt og myk uten unormale knuter. Nå har det gått bare to dager og du kan se det an litt, men hvis plagene vedvarer eller øker på må du selvfølgelig la en lege kikke på dette.

Mannlig kjønnsorganer
Vennlig hilsen

Dr. Roar Pedersen, røntgenlege

Vi gjør oppmerksom på at innholdet i denne artikkelen er mer enn to år gammel. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet. Du bør derfor vurdere å skaffe deg et oppdatert svar fra en av våre leger, eller din egen fastlege.

Sist besvarte spørsmål

Jeg har vært plaget av søvnproblemer i 15 år. Går i dag på både Imovane og Vallergan. Det jeg lurer på er om det er skadelig å ta en Imovane den...
Hei. Jeg tror jeg har astma. Har vært hos fastlegen min og tatt sånn puste prøve. Den viste litt under skalaen. Men fastlegen min sa fortsatt at jeg...
Hei. Jeg er en 24 år gammel kvinne uten påviselige sykdommer eller plager som den siste måneden har vært plaget av små blødninger og menslignende...
Kan dette forveksles med nyrebekkenbetennelse hos damer, ved besøk hos lege. Hvis han ikke blir gjort klar over at hun kan være smittet av mus....
Hei. Jeg spiser et lavkarbokosthold for å bli kvitt en god del kg (BMI 29, vil ned til 23 igjen) som ble forårsaket av en medikamentbivirkning (...
Hei, Jeg har tatt en del prøver hos legen. Grunnen til at jeg ville sjekke meg er fordi jeg ikke spiser kjøtt og ville forsikre meg om at jeg ikke...