Smerter i ribbeina

Hei!
Har siden januar/februar hatt ømme ribbein på venstre side, de nederste. Det har også vært ømt på siden i ribbeina også, mot ryggen. Noen dager er det bedre, men så kommer det igjen. Legen var sikker på at det var betennelse i brusken i ribbeina, da det var typiske smerter, da hun trykket der. Fikk kur med Voltaren i 10 dager. Det hjalp, men ømheten kom tilbake etter endt kur. Jeg lurte på om ikke det var greit med røntgen og, siden det hadde vart så lenge. Det var greit, så nå venter jeg på det. Kan nevne at jeg har tatt flere blodprøver, bl.a blodprosent, senkning, nyre og leverprøver. Alle var normale. Allmentilstanden er også god. Nylig tatt mammografi og ultralyd, som var normal. Det jeg lurer på, er om det kan være noe som presser på under ribbeina? Eller kan det være kreft i ribbeinet? Jobber i barnehage, så mange tunge løft. Og hvor lenge kan evt en betennelse her vare?
Hilsen kvinne 44

kvinne
44
Hei.

Du tenker her på veldig alvorlig og lite sannsynlige årsaker til dine smerter.
Som du sikkert vet, så kan ikke jeg si noe kategorisk og absolutt her over internett og uten å undersøke deg, men kun gi generelle svar.

"Noe som presser under ribbeina" er nok teoretisk tenkelig, men særdeles usannsynlig her. Det hadde neppe vært vondt ved trykk utenfra mot ribbeina da. Kreft i ribbeinet er også teoretisk mulig, men absolutt ikke noe en trenger å tenke på her, da det ofte gir brudd, evt en beinkul, og sterke smerter. I tillegg har du jo heller ikke tegn til kreft forøvrig. Legen din tar alltid høyde for slike ting, når du blir undersøkt, så hadde det vært den minste mistanke om dette, ville nok legen din ha foretatt seg noe. Det er i det hele tatt ingen mening i å tenke på så sjeldne og usannsynlige ting, for så vanlige plager som oftest bare skyldes ufarlige ting som muskelsmerter, betennelsestilstander m.v.

"En betennelse" som legen din nevner, er ikke en-1-konkret sykdom, men mer en generell samlebetegnelse for det som heter inflammasjon på "medisinsk". Det kan oppstå som følge av mekanisk irritasjon, overbelastning og mange andre grunner. Jfr dine mange tunge løft i barnehagen.
Det går alltid over av seg selv, og det vil aldri bli farlig.
Voltaren og andre tilsvarende medisiner "kurerer" det egentlig ikke, det bare demper symptomene. Derfor kom det tilbake da du sluttet med medisinene.

Jeg vet ikke om dette er en "betennelse" eller ikke, og det er for så vidt uinteressant rent praktisk sett, for slike plager går over uansett. Jeg er ganske så tilbøyelig til å tenke at dine mange tunge løft kan være medvirkende årsak, og at dette uansett er ufarlige og forbigående smerter fra muskel-skjelettsystemet, er jeg så sikker på som det går an, over internett.

Ha det bra og god bedring.

Dr. Brynjulf Barexstein allmennlege / sjefssvarlege
Lommelegen.no
www.barexas.com