Lommelegen tekst
Søk blant 44,773 spørsmål og svar.

Smerter i låret

Smerter i låret

Mandag 6. juni 2005

Spørsmål

Spørsmål: 

hei. I de siste to ukene har det dukket opp noe rart med det venstre lår, får prikkende og sviende følelser, og det føles som om det ligger en ispose på siden av låret, dette føles sterkest når jeg sitter,merker lite til det når jeg er i bevegelse,hva kan dette skyldes?

Relevante sykdommer/medisiner: Går på diclofenac for ledd/muskelsmerter,
sliasjegikt i hofter.

Mann, 55 år

0

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei, det er noe vanskelig å komme med et sikkert svar, siden det foreligger lite informasjon om deg forøvrig. Smerter på utsiden av låret kan skyldes senebetennelser og slimposebetennelser på utsiden av lårbenet helt øverst på utsiden (over trochanter major). Disse smertene kan stråle nedover mot kneet og er også ofte forbundet med smerter i seteregion. Smerter på utsiden av låret kan også komme fra ryggen, som f.eks. ved skiveutglidninger. Pasienter som har skiveutglidninger blir som regel bedre ved å bevege seg og verre når de sitter for lenge om gangen. Smerter i hofteleddet stråler som regel ut til lyskene og mot innsiden av låret. Mange pasienter med slitasjegikt i hoftene føler i tillegg morgenstivhet, og smertene gir seg ofte ved å ha beveget seg litt. Når man belaster hoftene galt pga. smerter vil en også kunne få smerter i omgivelsen. Man kan derfor ha to forskjellige ting samtidig, nemlig slitasjesmerter i hofteleddet og senebetennelser eller slimposebetennelser på utsiden av låret. En siste mulighet er at ubehaget skyldes at hudnerven (nervus cutaneus lateralis femoris), som passerer gjennom lyskebåndet på venstre side utsettes for klem. Man kan da få smerter, ising, prikking -og stikking eller annet ubehag i et område på forside/ytterside av låret. Ubehaget blir ofte forverret hvis man strekker ut i hofteleddet. Denne tilstanden kan hos noen utløses av vektøkning, men hos andre komme tilsynelatende spontant. Tilstanden kalles "meralgia paresthetica" og går som regel over av seg selv. En undersøkelse hos din lege samt evt. røntgenbilder og CT-bilder av hofteleddet og korsryggen vil kunne gi svar på hvilken av disse årsaker det dreier seg om.

Bevegelsesapparatet
Vennlig hilsen

Andrea Berz, allmennlege og flylege


Sist besvarte spørsmål
