Lommelegen tekst
Søk blant 44,766 spørsmål og svar.

Smerter bak øyet

Smerter bak øyet

Torsdag 17. desember 2009

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei

Jeg har smerter bak høyre øye, det kan være vondt å bevege det, men ikke alltid. Det er ikke rødt, irritert og væsker ikke. Jeg kan ikke se noe *galt* men noe er det. Jeg bruker linser, men har gjort det i over ti år.
Smertene sitter rett bak øyet og jeg kjenner også smertene nedover kinnet.

Har hatt dette i en mnds tid, smertene er ikke konstante, de kommer og går. Har ikke vært syk, men kan det være bihulene likevel?
Det var det legen min trodde. Men det har ikke blitt noe bedre.
Legen *trykte* svakt på øyet og undersøkte meg med et instrument jeg dessverre ikke husker navnet på. Men som sagt dette er over en mnd siden og det er ikke bedre. Håper på råd.
Relevante sykdommer/medisiner: pollenallergi og allergi mot enkelte matvarer.

Kvinne, 27 år

kvinne
27

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei.

Når du ikke er blitt bedre etter en måned, så må du tilbake til legen. Det er mitt beste råd her.
Det er absolutt ikke sjeldent at man må oppsøke lege mer enn en gang for å få stilt en diagnose og å bli kvitt et problem.

Jeg er enig med legen din at dette i første omgang "klinger" mest i retning av bihuleproblematikk. Kanskje du burde fått foretatt et CT-bilde av bihulene og/eller bli henvist til ØNH-lege? Diskuter dette med fastlegen din.

Dersom utredning for bihuler ikke viser noe galt, så kan det kanskje være relevant å bli undersøkt av tannlege mhp om det kan dreie seg om problemer med tannrøtter m.v. Dette fordi at du også kjenner smertene nedover kinnet, slik du sier.

Instrumentet legen undersøkte deg med, var sannsynligvis et tonometer, og det er et instrument som brukes til å måle øyetrykket med. Siden det var i orden, så har du følgelig ikke grønn stær / glaukom.

Lykke til og god bedring!

Organovergripende tilstande
Vennlig hilsen

Dr. Brynjulf Barexstein
allmennlege / sjefssvarlege Lommelegen.no
www.barexas.com


Sist besvarte spørsmål

Ved en ultralyd undersøkelse ble det oppdaget en klump på leveren min. Legen som foretok undersøkelsen beskriver den som:"maks 73 mm , noe inhomogen...