Småbarnsfamile til Kuwait og Seychellene

Kjære lommelegen. Vi er en familie med to barn og to voksne som skal reise til Kuwait og Seychellene. Vi lurer på om vi trenger noen vaksiner? Baby seks mnd har tatt vaksinene i programmet. Gutt på 6 1/2 har også fulgt programmet.

Kvinne, 45 år

kvinne
45
Når man først skal dra så langt med en liten baby er ikke disse landene de verste. Kuwait er et rikt land og Seychellene er også ganske velstående, og det er ikke malaria noen av stedene.

Det anbefales gyldige barnevaksiner (DTP og polio), også for alle voksne, og seksåringen og de voksne bør ha vaksine mot hepatitt A. For babyen er det foreløpig bare de vaksinene som hører med i barnevaksinasjonsprogrammet som er anbefalt.

Det tryggeste er å fullamme babyen, da er det liten risiko for diaré. Morsmelk er også den beste rehydreringsvæske om babyen likevel skulle få diaré (og forsåvidt også for seksåringen!).

Husk at infeksjonssykdommer, for eksempel luftveisinfeksjoner, kan få et mye mer alvorlig forløp hos barn under fem år enn hos større barn.

Dr. Gunnar Hasle

Vi gjør oppmerksom på at innholdet i denne artikkelen er mer enn to år gammel. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet. Du bør derfor vurdere å skaffe deg et oppdatert svar fra en av våre leger, eller din egen fastlege.