Lommelegen tekst
Søk blant 44,924 spørsmål og svar.

Slimpose-betennelse

Slimpose-betennelse

Lørdag 25. april 2009

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei.
Fikk forstrekninger i tåleddene på begge føttene etter en joggetur.
Har hatt lumbago i ryggen en del tid.
Fikk betennelse og føttene hovnet voldsomt opp, og det ble til slutt betennelse i slimposene i poten under hovedstortåleddet.
Jeg er jo blitt veldig mye bedre men synes potene enda er for høye. Spørsmålet er: Går dette tilbake av seg selv, eller må det behandlinger til?Og evt. hvor lang tid tar dette før det er normalt?

Mann, 58 år

mann
58

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei. Du har altså hatt betennelser i slimposene under "hovedstortåleddet", og dette har blitt mye bedre, sier du. Det er bra, og det er kanskje det viktigste momentet og informasjonen her. For når noe er under bedring, så taler det vanligvis i retning av at kroppens tilhelingsmekanismer "klarer brasene" og at forstatt bedring kan forventes. Dersom det motsatte er tilfelle, generelt sett, dvs at man ikke blir gradvis bedre av en medisinsk tilstand, så er dette et dårligere prognostisk tegn, som taler for at man kanskje trenger medisinsk behandling. Jeg vet ikke hvor lang tid det har tatt for å bli såpass mye bedre som du er nå, eller hvor lang tid det er siden den akutte betennelsen, og jeg kan ikke angi noe konkret tidsperspektiv for hvor lang tid det vil ta før det er helt tilhelet og hevelsene er borte. Det vil i stor grad også handle om hvor mye hensyn du tar til dette, dvs ikke belaster foten på uheldige måter fremover nå, inntil du er god igjen. Bruk smerte som en rettesnor og "rødt lys", når du skal vurdere hva du kan gjøre og hva du ikke kan gjøre. Skulle jeg allikevel forsøke å gi deg noen tidsangivelse her på prognosen, som pr definisjon blir særdeles usikkert, så tenker vi vel helst uker og vel så det, kanskje måneder. Men så lenge du kan merke kontinuerlig bedring, så kan du bare la tiden gå. Skulle du bli verre igjen, eller evt ikke helt god, så tar du kontakt med fastlegen din for en undersøkelse og vurdering mhp om du vil trenge noen behandling. Håper du har nytte av svaret. God bedring!
Vennlig hilsen

Dr. Brynjulf Barexstein
allmennlege / sjefssvarlege Lommelegen.no
www.barexas.com


Sist besvarte spørsmål

Jeg fikk diagnosen tørr AMD på begge øynene for en del år siden, uten at synet var plagsomt svekket. Men f or et par-tre år siden begynte linjene på...
Jeg har i fire-fem år vært plaget med mye slim i halsen, et øre som smeller for (det venstre) og etter hvert mye hodepineplager (venstre side)....
Hei. Sommeren 2012 gikk jeg gjennom en rødmeoperasjon (ets) pga nettopp store plager med rødming. Dette ga dessverre ingen effekt på meg utenom alle...