Senfølger etter infeksjon i benet?

Nå til jula ville det vært to år siden jeg var på camping utenfor Miami-USA, golfen i mexico siden, og kom hjem med en KJEMPE stor hevelse i foten. Hadde gått barbeint i tre dager, delvis full, på ubefolkete øyer langt vekk fra byen og mennesker. Foten var tre ganger større enn vanelig da jeg ankom Norge. Jeg gikk på antibiotika i 14 dager. Symptomene forsvant.
Etter det flyttet jeg til Malaga, Sør-Spania, og gikk på språkskole i 6 mndr.

Samme sommeren jeg kom hjem ble allmenntilstanden min gradevis verre, hodepiner, slapphet og jeg måtte på slutten av august reise til legevakten med enorme lymfeknuter i beina. Det ble en ny runde med antibiotika som tok vekk symptomene.

I starten av september (fortsatt 2010) reiste jeg til Alicante i Spania for å fortsette spanskstudiene. Etter en stygg øreinfeksjon, begynte jeg på antibiotika igjen. Denne gangen fikk jeg store utslett over forskjellige deler av kroppen. Overarmene, lårene, leggene, ryggen og magen. Det var lange streker og klumper som var MEGET store. Jeg reiste til legen i Aliacante og fikk adrenalin for å ta vekk den forferdelige kløen og utstettet.

Jeg bestemte meg for å avbryte studiene og reise hjem for å finne ut av hva som feilte meg. Etter mange undersøkelser på Volvat og hos fastlegen, er det ikke funnet noe.

Likevel har jeg fortsatt problemer i hverdagen. Leggene mine beveger seg om kvelden, magen min "vibrerer", har store problemer med fordøyelsen selv etter gultenfri kost og har lagt om kostholdet. Pulsen min er konstant høy, uansett om jeg ligger på sofaen eller jogger. Og hjerterytmen er ujevn.

Nå er jeg student ved UiB og plages fortsatt med masse kløe, slapphet (selv om jeg spiller fotball og er sammen med venner- føles ikke som meg selv). På kvelden kan det fortsatt komme "lange streker" på ryggen og magen, beina osv. Det er meget ubehaglig. Mentalt begyner jeg å bli sliten. Hilsen student som ikke lar deg knekke!

Mann, 23 år

mann
23
Hei
Dette høres ut som en komplisert utredningssak, og det er nok lite vi kan bidra med ved en internettkonsultasjon, som ikke de legene som undersøker deg og har tilgang til alle prøvesvar kan gjøre.

Hevelsen i benet du hadde for snart to år siden var ganske sikkert en bakteriell infeksjon. Vanligvis blir det ingen senfølger av det, så man må lete etter andre årsaker til de symptomene du fikk utover sommeren det samme året. Her må man tenke langt utover infeksjonsmedisinen.

Utslettet du fikk i september 2010 er ganske sikkert en allergisk reaksjon på antibiotika. Det er viktig at du noterer hva du fikk, så du ikke får det samme flere ganger.

Dr. Gunnar Hasle
