Lommelegen tekst
Søk blant 45,064 spørsmål og svar.

Rykninger i nerkant av øyet. Tics.

Rykninger i nerkant av øyet. Tics.

Torsdag 8. mars 2001

Spørsmål

Spørsmål: 

Over flere uker har jeg hatt rykninger i nerkant av øyet. Jeg er ofte plaget med hodepine på grunn av stram nakkemuskulatur, kan dette ha noen sammenheng.

Kvinne, 36 år

0

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Rykninger (Tics) er krampetrekninger i øyelokksmusklene. Det kommer av at nervetrådene til musklene fyrer hele tiden. Ofte kommer det i forbindelse med stress noe også stram nakkemuskulatur og f.eks. spenningshodepine gjør. Det er ikke usannsynlig at dine plager har en sammenheng. Den beste behandlingen er å finne årsaken til "stresset" og fjerne den årsaken.
Vennlig hilsen

Dr. Erik Anseth


Sist besvarte spørsmål
