Lommelegen tekst
Søk blant 45,067 spørsmål og svar.

Pigmentflekk på huden på penis

Pigmentflekk på huden på penis

Tirsdag 18. desember 2012

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei

Jeg har hatt en misfarging på penis, under penishodet en god stund nå. (siden tenårene)
Denne gjør ikke vondt, klør el lignende. men har den siste tiden blitt litt mørkere..
Det kan også virke som at to lignende flekker er underveis på selve glansen (mellom strengen på undersiden av penishodet) men disse er veldig svake i farge og syes nesten ikke, (enda)
Disse gjør heller ikke noe vondt, eller er til plage (kun syns skyld) Har som sagt hatt den flekken øverst lenge.. Og lurer bare på hvorfor den er der og hva dette kan være? Og om jeg kan gjøre for å få dette bort?
Eller må jeg bare tåle at penis ser ut som en leopard om noen år.
Håper dere kan hjelpe med til et svar.

mann
30

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei. Siden du har hatt dette siden tenårene, og nå er du tretti, så kan vi ihvertfall utelukke kreft, for å begynne i den enden. Jeg har også sett på bildet, og det ser rett og slett ut som en pigmentflekk i huden, kanskje en føflekkvariant. Det er garantert ingen sykdom, ihvertfall, og derfor behøver du hverken å bekymre deg over dette, søke noen diagnose, eller å forsøke noen behandling av dette. De to flekkene under glansen som "nesten ikke synes" kan jeg vanskelig uttale meg om, uten å se disse og uten at du har vedlagt noe bilde. Det høres ihvertfall absolut ikke ut som sykdom, ihvertfall, spesielt når det er såvidt at de kan sees. Skulle de endre seg, vokse eller noe annet, lar du fastlegen ta en titt på dem ved en anledning. Husk at huden vår ikke er homogen og lik farge overalt, som om den var laget av plast eller dyppet i maling. Vi har fargevariasjoner, kuler, prikker, rynker, hudfolder osv osv, det meste er normalt. Huden forandrer seg også gjennom livet, både i farge og struktur m.m. Ha det bra.
Vennlig hilsen

Dr. Brynjulf Barexstein
allmennlege / sjefssvarlege Lommelegen.no
www.barexas.com


Sist besvarte spørsmål
