Lommelegen tekst
Søk blant 45,067 spørsmål og svar.

Oppblåst mage

Oppblåst mage

Fredag 8. januar 2010

Spørsmål

Spørsmål: 

Veldig plaget med opplåst mage, spesielt på travle dager.
Det er flere som har trodd jeg er gravid. Jeg er 1,81cm, veier 65kg.
Trener regelmessig og har fokus på mageøvelser.
Kan det være allergi, eller finnes det noe jeg kan ta for å slippe slik opplåst mage. Opplever en del smerter som krampe og pustevansker når jeg er veldig opplåst.

Kvinne, 31 år

kvinne
31

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei. Du sliter med oppblåst mage, og du lurer på om det kan være allergi. Det kan det, men det er langt fra eneste mulige årsak. Hvorvidt der finnes noen matvarer eller næringsstoffer du ikke tåler eller er allergisk for, må du få din fastlege til å utrede deg for. Her via Lommelegen kan jeg ikke gi deg noe annet enn et generelt svar på at dette er en av mange mulige årsaker. Så til ditt neste spørsmål: Er det noe du kan ta for å slippe dette? Før man kan gi råd om konkret behandling, må man vite hva det er man behandler. Dvs du må få stilt en diagnose. Og da er vi tilbake til ditt første spørsmål og mitt svar på det: Du må bli utredet for dette av din lege. La oss f.eks. si at du har en allergi mot et næringsmiddel, f.eks glutenallergi / cøliaki, eller kanskje laktoseintoleranse. Da vil jo behandlingen være å unngå slike næringsmidler, og det kan ikke behandles med å ta noe medikament eller preparat. Forøvrig så er det alltid lurt å tygge maten grundig, og ikke svelge maten halvtygd med væske, slik man ofte gjør hvis man har dårlig tid. Det kan gi mye luft i magen og oppblåst mage, men det er jo slett ikke sikkert dette er årsaken i ditt tilfelle. Konklusjon: Bli utredet for dette hos din fastlege, så får du vite om der er noen årsak til plagene. Først da vil du kunne få svar på spørsmålet om hva slags behandling som evt kan hjelpe deg. Håper du har nytte av svaret. Lykke til!
Vennlig hilsen

Dr. Brynjulf Barexstein
allmennlege / sjefssvarlege Lommelegen.no
www.barexas.com


Sist besvarte spørsmål
