Lommelegen tekst
Søk blant 43,754 spørsmål og svar.

Nerveskade ved ankelbrudd

Nerveskade ved ankelbrudd

tir, 24/04/2007 - 20:39

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei !
For 3 mnd brakk jeg ankelen min og det var et stygt brudd. Legen som opererte meg har gjordt et flott arbeid med å lappe sammen ankelen. Men nå strever jeg med leddbåndskade, lille tåa er nesten følelsesløs og når jeg trykker svakt oppå vrist og ved siden av ankele på utsiden, pitrer det helt fram i lilletåa og tåa ved siden av. Vet at dette er langvarig, men jeg lurer på hva jeg skal gjøre med det, skal jo trene oppigjen beinet for å musklene tilbake. Skal jeg holde beinet i ro ? evt ha støttebandasje ? Eller ?
Mvh Kari

Kvinne, 51 år

kvinne
51

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei! Ut fra det du skriver er det sannsynlig at du har fått skade på en nerve som følge av bruddet. Siden du har litt følelse, så er prognosen for tilstanden forholdsvis god. Det kan imidlertid ta lang tid før dette gir seg, 3 – 12 måneder. Etter ett år blir det som regel ikke videre bedring. Symptomene du har oppå vristen og ut i lilletåen har ikke noe å si for opptrening, bortsett fra at symptomene sikkert er plagsomme. Når det gjelder leddbåndskade, så kan ankelen stabiliseres med enten tape eller en ortose, slik at du kan trene forholdsvis fritt. Jeg vil anbefale at du får hjelp av fysioterapeut til dette. Trening er gunstig for å få tilbake funksjonen.

Ankelen din er sannsynligvis satt sammen med skruer og eventuelt metallplate. Dersom du har vedvarende plager over lengre tid kan det tenkes at man bør vurderes å fjerne skruer/plate når ankelen er helt grodd. Man bruker imidlertid å vente lenge for dette gjøres, og dette bør da vurderes av ortoped. Håper at dette var til hjelp.

Bevegelsesapparatet
Vennlig hilsen

Gustav Pedersen, kirurg
