Lommelegen tekst
Søk blant 45,067 spørsmål og svar.

Misfarging på penis og trang forhud

Misfarging på penis og trang forhud

Torsdag 19. august 2010

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei! Jeg har fått en merkelig farge på min penis. Penishode er slik det er, men på forhuden og nedover en stykke på penis er det veldig mørkt (virker veldig mørkerødt). Nede ved roten av penis er det riktig farge på huden. Jeg lurer på om dette kan ha noe med at forhuden min er for trang (ser ut som at det nesten kunne ha vært et strikk rundt forhuden når denne blir trukket helt ned). Jeg har bestilt meg time hos en urolog for å ta et lite inngrep på strengen/forhuden. Det jeg luerer på er om denne mørkerøde fargen er farlig? (Da jeg har prøvd denne Bathmate pumpen for å få større penis) Jeg er en 26 år gammel etnisk norsk mann.

Håper at dette evt. kan løses etter den såkalte operasjonen hos en urolog. Hva kan en urolog eventuelt si til slikt?

Mann, 26 år

mann
26

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei! Takk for spørsmålet ditt. Du beskriver en mørk misfarging på forhuden. Du beskriver også en forandring på forhoden som en strikk, med trang forhud. Slik du beskriver det ville jeg først tenkt på tilstanden lichen sclerosus. Dette er en relativt vanlig hudsykdom som rammer ganske mange. Typisk ved lichen sclerosus er at man får trang forhud, often en strikk-liknende forandring på forhuden, misfarging (rødt, hvitt) og betennelse i området. Så hva bør man gjøre? En urolog (eller hudlege) bør vurdere deg for om dette kan være lichen sclerosus. Ved usikkerhet kan en liten hudprøve avklare dette helt greit. Hvis det er lichen sclerosus kan fargeforandringen og den trange forhuden behandles med en kortison salve. I enkelte tilfeller forhindrer dette også behovet for en operasjon. Håper svaret var til nytte, og ta gjerne med dette svaret til din urolog! Lykke til.
Vennlig hilsen

<p>Kjetil Guldbakke www.oslohudlegesenter.no</p&gt;


Sist besvarte spørsmål
