Lommelegen tekst
Søk blant 44,557 spørsmål og svar.

Lyskestrekk?

Lyskestrekk?

Onsdag 7. september 2005

Spørsmål

Spørsmål: 

Har du noen ide om hva som er det rette tiltaket for meg? Bør jeg la meg behandle av manuellterapeuten for å løse opp hofteleddet?

Relevante sykdommer/medisiner: Har hatt smerter i lysken/innsiden av låret etter en vanlig skogstur okt-04. Oppsto da en plutselig innsettende smerte,føltes som en strekk i muskulaturen.Etter dette haltet jeg en stund med tidvis hoggende smerter både i aktivitet og hvile.
Det gikk seg til,og bedret seg til smerte kun etter mye gåing på slutten av arb.dagen.
Begynte å trene en gang i uken etter noen mnd,ble litt verre og fikk 12 behandlinger hos fysioterapeut. Men fikk økende smerter i aktivitet,etterhvert også i hvile. MR og Rtg hofterbekken var neg.
Fullt sykemeldt i flere uker med bedring.Fikk talbakefall da jeg beg.å jobbe igjen.
En rask konsultasjon hos ortoped,alt tilsynelatende bra,mest sannsynlig en tendinitt.
Vært gjennom flere kurer m/ Voltaren og Pirox u/langvarig effekt.
Smertene forplantet seg til muskulatur i sete,innside&bakside av lår,haltet.
Fikk triggerpunktakupunktur m/moderat effekt,dvs.mindre kontinuerlig verking.
Gikk gradvis opp til 80% arbeid,men ble da verre,måtte gå ned til60%. Fikk to kortisoninjeksjoner m/moderat effekt.Fikk kraftig økende smerter hofte og nesten alle muskelgrupper i låret igjen da jeg gikk opp til 80%. Muskulaturen knyter seg/tendens til kramper,samt hoggende smerter i hoften/låsning.Begynt nå hos manuellterapeut som kjenner potetmelaktig muskulatur og nedsatt fleksjon i hoften.Hun ønsker å spenne meg fast og trekke hoften og benet ut over to-tre ganger,skal visst høre et klikk. Er svært skeptisk,redd for komplikasjoner som feilvridning,caputnekrose.Har forøvrig ikke tatt blodprløver eller ultralyd av muskulaturen,men UL av Trochanter og lysken mht evt brokk.Begge undersøkelsene var neg.

Kvinne, 29 år

0

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Jeg kan forstå at du har langvarige og smertefulle plager, og at du åpenbart er blitt meget godt undersøkt. Er din MR undersøkelse "gammel", eller var det en ide med en ny? Det som nemlig ikke må oversees er coxitt (betennelsestilstand i hoften) og caputnekrose (smerter pga av henfall av ben i hoften). En MR undersøkelse med kontrast vil kunne avsløre disse to tilstandene. MR undersøkelse vil også kunne vise om det foreligger bursitt (slimposebetennelse) eller tendinitt (senebetennelse). Hvis MR er normal vil jeg anbefale uttøyninger av musklene hos fysioterapeut. I din alder kan stramninger av lår og setemuskler være meget plagsomme og til tider langvarig. Jeg har mer tro på tøyninger en den type drag som du beskriver, og det må under ingen omstendigheter gjøres dersom man ikke er helt sikker på hva det dreier seg om. Det er forståelig at du er frustrert i en slik situasjon, og mitt beste råd er nok en ny MR-undersøkelse med kontrast hvis det er lenge siden sist. En riktig diagnose er viktig for all behandling. Lykke til!

Reumatiske sykdommer
Vennlig hilsen

Professor dr. med. Hans-Jacob Haga, Reumatolog


Sist besvarte spørsmål

Kan dette forveksles med nyrebekkenbetennelse hos damer, ved besøk hos lege. Hvis han ikke blir gjort klar over at hun kan være smittet av mus....
Hei! Jeg er en 34 år gammel kvinne som har fått et barn for 3 år siden. Etter min siste normale menstruasjon som var i begynnelsen av august i år,...
Hei. Jeg fikk diagnose primær binyrebarksvikt i april 2014. Nylig har jeg fått veldig fet hud i ansiktet og i hodebunn. Spesielt veldig blank i...
Hei Har i lengre tid innimellom hatt noe blod på papiret etter avføring (litt over 1 år). Har også hatt noe puss og rennende veske ved endetarmen....
Hei! Jeg har i følge blodprøvene litt høyt stoffskifte. Men var på ultralyd i dag og da så alt bra ut, sa hun ultralyddama. Jeg sliter med...
Etter artrodese mtp 1 og ip venstre side anbefales det forkortningsosteotomi av 2 og3 tå. Hvorfor og hvordan gjøres det?