Lommelegen tekst
Søk blant 44,769 spørsmål og svar.

Lyskesmerter

Lyskesmerter

Søndag 19. februar 2006

Spørsmål

Spørsmål: 

Jeg har den siste tiden uten forvarsel fått smerter på innsiden av lår (øverst)/ i lysken.
Først på høyre side. Opplevde som et slags knepp i området om natten i halvsøvne, med påfølgende smerter -spesielt ved utstatte strekkbevegelser. Etter å kjent på dette i en måneds tid kom den også på venstre side på lignende måte. Også her er det ekstra ubehaglig ved ulike strekkbevegelser. Det er også ubehagelig å sitte. Noen ide om hva dette kan være. Tiltak?

Relevante sykdommer/medisiner: Relativt høyt spenningsnivå. Har registrert unødig muskelbruk om natten, spesielt i kjeve.

Mann, 44 år

0

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei! Smerter i lysken som forverres ved strekkebevegelser er nesten alltid senebetennelse eller strekkskade i seneutspringet i lysken. Det at du har et høyt spenningsnivå øker sannsynligheten for at det er senebetennelse som kan være problemet. Det er imidlertid viktig at du får rett diagnose. Med slike symptomer som du beskriver vil som regel en enkel undersøkelse hos fastlegen være avklarende. Ved senebetennelse i lysken vil det typisk være ømhet over seneutspringet i lysken, og det er forverring ved bøying i hoften mot motstand.

Alle tiltak som kan redusere muskelspenningen for deg vil være av det gode. Nok søvn, avslappende øvelser og så videre. Dette er noe du bør ta opp med fastlegen din. Noen pasienter har nytte av betennelsesdempende (inflammasjonsdempende, ikke antibiotika!) medikamenter som for eksempel Brexidol, Voltarene, Naproxene og lignende. Noen pasienter kan også ha nytte av fysioterapi og endelig kan noen ha nytte av kortisonsprøyter. Jeg vil imidlertid anbefale de generelle tiltakene først, og aller først altså undersøkelse for å få diagnose.

Håper dette var til hjelp.

Bevegelsesapparatet
Vennlig hilsen

Gustav Pedersen, kirurg


Sist besvarte spørsmål
