Lommelegen tekst
Søk blant 45,309 spørsmål og svar.

Liten tumor på halsen

Liten tumor på halsen

Tirsdag 26. februar 2008

Spørsmål

Spørsmål: 

Har i snart en uke nå vært veldig tørr i halsen, må bevisst svelge spytt for å lindre tørrhet. Kremter i tillegg en del. Ubehaget blir litt værre hver dag. I dag har jeg også funnet en liten kul på siden av halsen, litt nedenfor der man kjenner mandlene nå de er hovene. Denne flytter på seg når jeg drar fingeren over den, kulen er ikke stor men den har ikke vært der før i dag. Noen ganger føles det som om jeg har på meg en genser med trang hals da det strammer litt på siden av halsen/spiserøret. I forkant av dette, over en lengere periode på flere uker, har jeg hatt følgende symptomer, kiling på innsiden av begge overarmer og innsiden av venstre lår, sporadisk, mest på innsiden av overarmene. Først nå før forrige helg opplevde jeg kilingen på innsiden av venstre lår, veldig ubehagelig. Med armene så har kilingen kommet og gått forholdsvis raskt, men da jeg fikk det i låret var kilingen konstant i flere timer før den forsvant.
Blir litt bekymret og tenker med en gang kreft. Skal nevnes at jeg har røyket i mange år. Burde jeg oppsøke fastlegen min med disse symptomene?

hilsen bekymret m25

Mann, 25 år

mann
25

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei! Takk for spørsmålet. Nyoppståtte kuler skal man alltid ta alvorlig. Du sier ikke noe om størrelsen, men du beskriver den som liten. Generelt gjelder at hvis en kul er fritt bevegelig i forhold til underlaget,så er den høyst sannsynlig godartet. Jeg kan selvfølgelig ikke stille noen diagnose over nettet, men det kan dreie seg om en hoven lymfeknute i forbindelse med en virusinfeksjon i øvre luftveier. Vi regner imidlertid at lymfeknuter med diameter over 10 mm sjelden er normalt. Lymfeknuter i lyskeregionen er som oftest normale opp til 15 mm. Svært mange tilstander kan gi lymfeknutesvulst. Alle disse kan ikke utredes .Lymfeknutesvulst kan være uttrykk for behandlingstrengende og/eller alvorlig sykdom. Lokal lymfadenopati skyldes regional akutt, tidligere eller kronisk inflammasjon eller kreft i det området kjertelen drenerer Generell lymfadenopati ses som oftest ved virusinfeksjoner, men også ved leukemi, lymfom, hypertyreose og systemsykdommer som revmatoid artritt, systemisk lupus erytematodus og sarkoidose. Jeg synes godt du kan observere den en ukes tid for å se om den går tilbake. Hvis den ikke hjør det synes jeg du skal la din lege se på den, spesielt siden du har røkt i mange år. På halsen finnes det en rekke nerver som kan påvirkes av kuler i dette området, men uten å ha undersøkt deg kan jeg ikke si hvilke nerver som kanskje er påvirket. Jeg sier dette i forhold til de symptomene du beskriver, kilingen på armer også videre. Hvis disse symptomene ikke gir seg, synes jeg du skal be om en undersøkelse hos din lege. Lykke til og god bedring!
Vennlig hilsen

Eyolf Klæboe Faleide, lege


Sist besvarte spørsmål

Hei. For et halvt år siden begynnte jeg på yasmin 28. Det gikk greit i starten men etter 4mnd begynnte jeg å få småblødninger hele tiden. Så jar de...
Jeg har fått et rift i skjeden etter celleprøve mandag. Tok den hos fastlegen, som forøvrig var ganske hardhendt, og jeg er trang. Begynner å blø om...
Hei! Jeg er 21 år og har atopisk eksem på halsen og litt rundt munnen, når jeg var yngre hadde jeg veldig mye eksem bak knærne og på armene også,...
Hei! Hatt vondt i låret siden oktober/november. Murring og vondt når dreier benet/låret utover mot siden.. Også øm, særlig yttersiden. Oppdaget i...
Hei Jeg har siden begynnelsen av Desember vært syk. Vært på legevakt, akuttmottak, hjerteovervåkning og fastlege uttallige ganger. Før sykdommen...
Jeg er en kvinne på 40 år. Jeg er tidligere fysisk frisk men har hatt en innleggelse på grunn av akutt psykose og brukt Zyprexa 2,5 mg i 5 år, med...