Lommelegen tekst
Søk blant 44,940 spørsmål og svar.

laser mot rødhet i huden

laser mot rødhet i huden

Onsdag 26. november 2014

Spørsmål

Spørsmål: 

Er en gutt på 29 som har hatt problemer med kviser og rød hud i perioder siden puberteten. Gikk nylig igjennom en behandling med isotretonin, sluttet med det for ca. 4-5 måneder siden. Kvisene ble borte, men rødheten i huden min har blitt enda verre enn før. Det er så rødt og sjenerende at jeg har begynt å bruke sminke hver dag.

Jeg bruker fuktighetskrem i ansiktet hver dag. (Blir veldig tørr etter dusjing, så det er direkte ubehagelig å ikke bruke fuktighetskrem)
Har prøvd flere forskjellige fuktighetskremer, uten å opplevd noen forskjell på disse.
Huden kjennes ikke irritert ut, og er myk. Men huden flasser ganske lett av spesielt rundt nesen.

Så jeg har da denne voldsomme rødheten rundtomkring i hele ansiktet som ikke ser ut til å bli bedre.

Har tenkt muligheten for å ta laser, men tenkte å høre med en hudlege først om det er mulig å bruke noen kremer eller tabletter for dette.

Jeg har prøvd diverse reseptfrie kremer som skal dempe rødhet med dårlig eller uten resultat, type rosaliac osv.

Har sendt noen bilder, der kan du nok tydelig se at jeg trenger noe litt annet enn en fuktighetskrem.Relevante sykdommer/medisiner: bruker ingen medisiner, ingen andre sykdommer. bare veldig rød i ansiktet. sluttet med isotretonin for 4-5mnd siden.

Mann, 29 år

mann
29

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei, Takk for spørsmålet ditt. Du er altså plaget med rødhet i ansiktet etter avsluttet kur med isotretinoin. For det første fint at kvisene er borte! Det er litt vanskelig å vurdere uten å se deg, da et bilde ikke viser i klartekst årsaken til rødhet i huden. Under dog noen tanker rundt problemstillingen. 1. Rødhet i huden kan forekomme etter avsluttet isotretinoin. Det pleier å gå over i løpet av noen måneder. Hva gjelder laserbehandling vil de fleste tilråde å vente 6-12 måneder etter avsluttet kur før dette blir aktuelt. Laser er mest effektivt mot synlige blodkar i huden. Dette er noe vanskelig å vurdere utifra bildet. Hvis det er synlige blodårer som er medvirkende til rødhet, vil disse effektivt kunne fjernes med en laser. Mest brukt i så henseende er karlaser og IPL. Du bør la en hudlege med slikt utstyr stå for behandlingen hos deg. 2. Du skriver du er plaget med flassing rundt nesen. Seboreisk eksem (talgflodseksem) kan gi dette. Det skyldes overvekst av en sopp som heter malazzesia i huden. Du kan forsøke fungoral krem mot dette og se om det hjelper. Ellers er rosaliac en god fuktighetskrem som demper rødhet (fra la roche posay). Jeg vil tilråde deg å la en hudlege se på huden din. Jeg antar du har fått isotretinoin fra en hudlege, se det er vel mest naturlig at de som kjenner huden din følger deg for problemet med rødheten. De kan også gi tilråding om aktuelle behandlingssteder i ditt nærområde hvis laserbehandling blir aktuelt. Du kan lese mer om kviser, isotretinoin og laserbehandlinger på linken under. Lykke til! http://www.oslohudlegesenter.no/
Vennlig hilsen

<p>Kjetil Guldbakke www.oslohudlegesenter.no</p&gt;

Sist besvarte spørsmål

Hei. Har vært på MR / røngen av Nakke og Rygg. Kan dere forklare meg hva dette betyr.( har forkortet det noe) -Høydereduksjon skive C4-C5 og C5-C6...
Heisann. Jeg er ei jente på 29 år. Jeg har oppdaget en kul/klump i det venstre brystet mitt. Kulen/klumpen er nokså midt oppe på brystet, men...
Grumsete urin / hyppig vannlating. Har de siste 8 måneder vært plaget med grumsete urin og hyppig vannlating. Synes hyppigheten har øket noe etter...
Jeg fikk diagnosen tørr AMD på begge øynene for en del år siden, uten at synet var plagsomt svekket. Men f or et par-tre år siden begynte linjene på...
Tett nese og bihulebetennelse over tid. Jeg har de siste fire årene hatt problemer med tett nese og hyppige bihulebetennelser. Har hatt et lite...