Larver i huden?

Hjem 13.10. etter 16 dager i Tanzania. Var først 5 dager ved Rufiji River Camp og badet i basseng med såkalt renset vann fra elven R. 12.10 oppdaget jeg en kviselignende liten hevelse på utsiden av penis. Min kone hadde noe lignende på nedre del av ryggen. 14.10 klemte jeg ut innholdet i hevelsen som viste seg å være en levende larve på ca 6 -7 mm. Jeg desinfiserte og klemte dagen etter ut litt verk, men nå er stedet mindre men fortsatt liten hevelse. Min kones sted er større, vanskeligere å klemme ut, men også der en liten larve. Almenlege snittet hos henne litt rundt flekken, desinfiserte og anbefalte å smøre med Fusidinsalve. Jeg lurer nå på om dette kan være begynnelsen på Schistosomatose? Parasittene finnes i Rufijiområdet. Tenkte først det var insektstikk og egg lagt under huden! Takknemlig for svar!


Mann, 74 år

mann
74
Dette er i hvert fall ikke tegn på schistosomiasis. Schistosoma-larvene er mikroskopiske og vandrer til lungene hvor de utvikler seg videre.

Det kan være fluelarver, av slekten Chrysomya, som legger egg i friske sår. Men det kan også være bare en talgkjertel på penis som ikke hadde fått tømt seg. Om man klemmer på den vil det pasta-aktige innholdet komme ut i form av en larvelignede stripe.

Dr. Gunnar Hasle

Vi gjør oppmerksom på at innholdet i denne artikkelen er mer enn to år gammel. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet. Du bør derfor vurdere å skaffe deg et oppdatert svar fra en av våre leger, eller din egen fastlege.