Lommelegen tekst
Søk blant 43,716 spørsmål og svar.

Langvarig influensa

Langvarig influensa

fre, 23/01/2009 - 23:22

Spørsmål

Spørsmål: 

Jeg har vært forkjølet og tungpustet siden august. Jeg har hostet mye siden romjula, og fått diagnosen bronkitt etter legens lytting. Både senkning og røntgen av lungene er normal. Jeg har jobbet veldig mye i hele høst. Jeg har psykiske belastninger på jobb og er veldig sliten. Hvor lenge varer normalt en influensa/bronkitt? Jeg har ikke feber nå, men hoster opp gulaktige slimklumper. Relevante sykdommer/medisiner: Bechterew og mye hodepine/migrene

Kvinne, 55 år

kvinne
55

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei!

Takk for spørsmålet. Beklager at svaret er forsinket. Dette skyldes dataproblemer hos Lommelegen.

En normal influensa/bronkitt varer normalt ikke mer enn en ukes tid med aktiv sykdom, altså feber osv.
Man må ofte også beregne en ukes tid til rekonvalesens, altså en periode hvor kroppen gradvis reparerer skadene og du kommer til krefter.
Hvis sykdomsperioden forlenges vesentlig utover dette bør det tas nye blodprøver i første omgang med henblikk på atypisk lungebetennelse som for eksempel mykoplasma, klamydia og papegøyesyke. Dette er lungebetennelser som har lengre inkubasjonstid og som ofte sitter i lenger. De har heller ikke de dramatiske symptomene som vi ser ved klassisk lungebetennelse.

Dersom blodprøvene fortsatt ikke gir svar og symptomene fortsetter, bør man undersøke pasienten for mer alvorlige sykdommer. Kreft kan debutere med en lanvarig og usedvanlig kreftig influensa.
Jeg synes at du bør undersøkes meget grundig nå; nå bør alle bldorpøver tas, i tillegg til lungerøntgen og dyrkning av spyttet ditt.
Årsaken er at jeg synes du har vært syk altfor lenge uten at legen din har presentert en plausibel forklaring.

Håper svaret er til hjelp.

God bedring!

Nedre luftveier og lunger
Vennlig hilsen

Eyolf Klæboe Faleide, lege
