Lommelegen tekst
Søk blant 44,766 spørsmål og svar.

Løs avføring. Bruk av Imodium

Løs avføring. Bruk av Imodium

Søndag 27. september 2009

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei.
Har ofte problem med magen, løs avføring o.l. Har ofte komt opp i situasjoner det nesten har gått gale, så det har begynt å påvirke livet mitt ellers, kor eg beveger meg og sånt. Har dei siste mnd/'ane begynt med å alltid ha med meg imodium i lomma, og på grunn av tidligere situasjoner så skal ikkje det mykje til før eg tek den tabletten, særlig når eg er ute i det offentlige, og det ikkje er noe do i nærheten.. Er det farlige å bruke imodium så ofte..? Bruker kansje ei eske på 1 mnd..

En anna ting er at det ofte er blod når eg tørker meg etter eg har vært på do.. Trur særlig det kanskje skjer i situasjoner eg har tatt en imodium uten att eg egentlig trengte det..

Mann, 23 år

mann
23

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei!
Imodium er et velegnet preparat for å holde løs avføring i sjakk i forbindelser med reiser mm. Det bør imidlertid ikke brukes regelmessig for løse mage, uten at man har kartlagt hva som ligger bak. Løs mage over tid samt blod i avføringen bør lede til videre undersøkelser. Husk at imodium ikke gjør noe med selve problemet, den er kun symptomdempende. Derfor vil jeg anbefale deg å bestille time hos din fastlege som kan undersøke magen din, ta supplerende blodprøver (stoffskifte mm) og eventuelt henvise deg til mere spesifikke undersøkelser om det er nødvendig. Diare samt blod i avføring kan skyldes flere forhold. Infeksjon i tarmen, betennelse mm. Det er ikke farlig i seg selv å bruke Imodium over lengere tid, men som sagt er det ikke korekt behandling i ditt tilfelle.

Mage og tarm
Vennlig hilsen

Alf Kristoffer Ødegaard, lege


Sist besvarte spørsmål

Ved en ultralyd undersøkelse ble det oppdaget en klump på leveren min. Legen som foretok undersøkelsen beskriver den som:"maks 73 mm , noe inhomogen...