Lommelegen tekst
Søk blant 44,766 spørsmål og svar.

Kvise på penis

Kvise på penis

Onsdag 5. oktober 2005

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei.
Har en slags kul på baksiden av penis cirka midt på, mellom hodet og ballene.. dette virker som en stor talg-klump, og har klart å trykket ut noe "guffe". Noen ganger kommer det en slags kvise-lignende guffe, og andre tider kommer det bare noe blankt...

Trodde det var en kvise jeg kunne har trykket ut og blitt kvitt, men det har nå blitt et slags sår av hele trykkingen min.. virker som det er en stor talgklump som nekter å komme ut liksom... Det er ganske sårt, og det er ubehagelig å ta på...

Klumpen er ca. 6mm lang og 5mm brei. Og har hatt denne i 2 uker nå..

Har noe som ligger og trykker nede ved roten også, oppå ved begynnelsen av penis, ved kjønnshårene.. det er ømt å trykke på huden liksom.. kjennes ut som det er e muskel som er strekt... har dette noe med kulen jeg har? Er det kjønnsvorte? Kreft? Kvise?

Hva skal jeg gjør? finnes det krem å smøre på? eller må jeg hive på operasjonsbordet??

Mann, 21 år

0

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei!

Det kan virke som du noe som kalles atherom det er en tilstoppet pore hvor da talget ikke kommer opp til overflaten. Det blir nesten som en kvise, denne sitter da så dypt at det ikke lar seg gjøre å tømme den som man kan gjøre m en kvise man får andre steder som normalt ikke sitter så dypt.

Det beste er da å kunne gjøre et lite snitt og åpne opp "kvisen" og få med seg hele innholdet. Samtidig som man ofte legger det åpent slik at det kan grov fra bunnen av. Dette kan gjøre på kirurkisk poliklinik på sykehus eller av fastlegen din . Han kan skrive en henvisning til deg for å få dette gjort. Det er mange som har slike atheromer. De kan sitte i hodebunen eller i lysken ofte, og teknikken for å fjerne de er den samme.
Hvis det formodentlig ikke skulle la seg gjøre å fjerne den så kan man få en antibiotika kur som og i mange tilfeller kan gjøre det bra igjen . Men da får man ikke med seg hele innholdet og det kan ofte komme igjen på samme stedet.

Det er nok mest sannsynlig at et sånt atherom blir som en dypt liggende kvise slik at det kan virke som du har strekt en muskel , det bli også ømt og ta på.
Kjønnsvorter er ikke slik som du beskriver de er vorter altså utvekster som ikke har noen kvise lignende struktur, på lik linje med vorter man kan ha på hendene.

Kreft er ofte det man tenker på , man har ofte en tendens til å tenke det værst mulige. Dette høres ut for meg som ikke noe annet enn en tilstoppet talgkjertel som må åpnes for å kunne få tømt ordentlig.
Det er mer effektivt med en antibiotika kur en med en salve som kan smøres på.

Mannlig kjønnsorganer
Vennlig hilsen

Alf Kristoffer Ødegaard, lege


Sist besvarte spørsmål

Ved en ultralyd undersøkelse ble det oppdaget en klump på leveren min. Legen som foretok undersøkelsen beskriver den som:"maks 73 mm , noe inhomogen...