Kroppslige symptomer ved psykisk stress?

Hei!
Eg har diverse plager:
Hoveverk og mageknipe meir eller minder konstant, spesielt på jobb. Muskulære plager i korsrygg.
problemer med og sovne, tiltross for att eg er trøtt.
slapp og tiltakslaus, både fysisk og psykisk.
periodevis piping på øyret ( tinitus).
Har fra tid til an målt hvilepuls, gjenomsnittet er 95.
Litt om arbeidsmiliøet: tidspress fra sjef, mykje og gjere, misnøgde kolegar.

Kan det vere noko medisinsk grunn for dette? /Psykisk? i tilfelle kva tips kan legen komme med?

Mann, 23 år

mann
23
Hei, og takk for sprøsmål.

I utgangspunktet ved din spørsmålsstilling føler jeg ikke umiddelbart at det er noen kroppslig sykdom som feiler deg, men når det er sagt synees jeg det er fornuftig av deg å oppsøke din lege for å gjøre en vanslig status, kroppsundersøkelse + rutine blodprøver.

Når dette er sagt synes jeg symptomene dine sterkt vil kunne tolkes som en reaksjon på feks psyksik stress. Det er ingen kjente kroppslige sykdommer som gir alle de symptomene du nevner, og når du samtidig også forteller at du er i en stressende arbeidssituasjon, med krevende sjef og generell misnøye blandt kollegaer, tror jeg at det må være noe som må tas tak i her.

Er dette en stor bedrift? Har dere tillitsvalgt? Verneombud? Er det noen som tar opp og forklarer problemene for sjefen?
Utifra det du skriver tror jeg vel, som du selv, at symptomene dine vil begynne å forandre seg til det bedre dersom arbeidsdagen blir forandret.

Men: oppsøk din lege først for å ta en rutinesjekk

<p>Torfinn Kleive</p>

Vi gjør oppmerksom på at innholdet i denne artikkelen er mer enn to år gammel. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet. Du bør derfor vurdere å skaffe deg et oppdatert svar fra en av våre leger, eller din egen fastlege.