Lommelegen tekst
Søk blant 45,067 spørsmål og svar.

Kombinere penicillin og alkohol?

Kombinere penicillin og alkohol?

Søndag 28. januar 2001

Spørsmål

Spørsmål: 

Er det farlig å drikke alkohol ved bruk av apocillin? Hva skjer?

Sykdommer: Bihulebettenelse
Medisiner: apocillin

Kvinne, 19 år

0

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk

Vi tilbyr informasjon om symptomer, sykdommer, skader, samliv og seksualitet. Dersom du ønsker det, kan du velge 100% anonymitet.

Svar fra legen
Det at man aldri skal kombinere penicillin (Apocillin) og alkohol er etter min mening i stor grad en myte. Jeg har selv lett mye etter informasjon om akkurat dette og aldri funnet noe som tilsier at dette er en spesielt farlig eller uheldig kombinasjon. Likevel bør du være litt forsiktig med å kombinere penicillin og alkohol (generelt for alle medisiner). Dersom du drikker veldig mye kan dette virke uheldig inn på kroppens immunforsvar slik at det tar lenger tid å bli frisk. I tillegg kan man tenke seg at veldig mye alkohol fører til at penicillinet skilles raskere ut av kroppen fordi du da normalt vil tisse mye mer enn ellers.
Vennlig hilsen

Farmasøyt Arne Yndestad


Sist besvarte spørsmål
