Lommelegen tekst
Søk blant 45,302 spørsmål og svar.

Klikking i øret ved trening

Klikking i øret ved trening

Onsdag 20. januar 2010

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei, jeg er en gutt på 17år. Jeg driver aktivt med løping og føler meg ellers i helt fin form.

Jeg har nå i et år hatt tinitus på venstre øre. Dette var noe som bekymret meg mye i starten, men har nå vendt meg til i og med at situasjonen har bedret seg, utrolig nok, øresusen på venstre øre er nå så lav at jeg kun hører litt dersom det er helt stille der jeg opp oppholder meg.

I de siste - antar at det er snakk om 2-3 måneder - har jeg vært plaget av noen rare ting med øret/ørene. Dersom jeg løper hører jeg ofte en klikkelyd i det venstre øret som opptrer i takt med løpingen. Jeg har også vært plaget med at jeg plutselig får en dottfornemmelse i øret uten at jeg gjør noe spesiellt. Fornemmelsen av dott varer nødvendigvis ikke så lenge, og når den forsvinner virker alt bra igjen.

Jeg har spesiellt merket at denne følelsen kommer når jeg er fysisk aktiv, altså trener - springer eller trener styrke. Da kan jeg gå hjem fra trening med en dott følelse hele veien, og den kan plutselig forsvinne da jeg har kommet hjem. Denne følelsen kan også oppstå når jeg for eksempel sitter helt rolig i et klasserom og hører på en forelesning.

Prøvd å holde for nesen og blåse med det hjelper ikke noe, tror heller ikke at jeg har noe voks problem i ørene.

Har aldri opplevd noe liknende før, og jeg håper ikke at det kan være noe alvorlig, da jeg ikke føler meg i dårlig form ellers.

Denne klikkelyden jeg referer til når jeg for eksempel løper kan virke som at noe er løst i øret og lager en lyd når jeg støter fra bakken i forbindelse med løping. Hva i all verden kan dette være? Er det noe medisin eller andre ting jeg kan gjøre for å løse problemet med dottfølelse/klikking i øret regelmessig?

Håper du kan avkrefte at det ikke dreier seg om noe alvorlig.

Jeg har forsåvidt ikke vært forkjølet eller noe i det siste, bortsett fra litt snufsing i ny og ned som sikkert er normalt på denne tiden av året.

Setter pris på svaret.

Mann, 17 år

mann
17

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk

Vi tilbyr informasjon om symptomer, sykdommer, skader, samliv og seksualitet. Dersom du ønsker det, kan du velge 100% anonymitet.

Svar fra legen
Hei! Dette er ikke noe alvorlig. Det er en lyd som etter all sannsynlighet skyldes at øretrompeten din åpnes og lukkes, dette kan høres som klikking eller små smell i øret. Dersom den ikke åpner seg helt som den skal vil man ofte få dottfornemmelse i øret, som kan vare i minutter opptil noen timer. Dette er ganske vanlig og ikke uttrykk for noen spesiell øresykdom. Ved hard fysisk anstrengelse, som løping, er det økt blodtilstrømming til øret og til øretrompeten som ofte blir noe tettere, og ulikhet mellom trykket inne i øret og trykket utenfor vil da ofte resultere i dottfornemmelse, evt øresus eller lett hørselsreduksjon så lenge det varer. Lykke til videre!
Vennlig hilsen

Mads H. Moxness, øre-nese-halslege

Vi gjør oppmerksom på at innholdet i denne artikkelen er mer enn to år gammel. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet. Du bør derfor vurdere å skaffe deg et oppdatert svar fra en av våre leger, eller din egen fastlege.

Sist besvarte spørsmål

Jeg har fått et rift i skjeden etter celleprøve mandag. Tok den hos fastlegen, som forøvrig var ganske hardhendt, og jeg er trang. Begynner å blø om...
Hei! Jeg er 21 år og har atopisk eksem på halsen og litt rundt munnen, når jeg var yngre hadde jeg veldig mye eksem bak knærne og på armene også,...
Hei! Hatt vondt i låret siden oktober/november. Murring og vondt når dreier benet/låret utover mot siden.. Også øm, særlig yttersiden. Oppdaget i...
Hei Jeg har siden begynnelsen av Desember vært syk. Vært på legevakt, akuttmottak, hjerteovervåkning og fastlege uttallige ganger. Før sykdommen...
Jeg er en kvinne på 40 år. Jeg er tidligere fysisk frisk men har hatt en innleggelse på grunn av akutt psykose og brukt Zyprexa 2,5 mg i 5 år, med...
Hei. Jeg mister i kraften høyre neven.Når jeg holder ting må jeg kjempe for ikke å miste det.Ikke smerter men litt prikking og tung arm.Er henvist...