Lommelegen tekst
Søk blant 43,728 spørsmål og svar.

Kirurgisk vurdering analfissur

Kirurgisk vurdering analfissur

tor, 03/04/2008 - 18:13

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei,

Etter å ha født et barn for to år siden har jeg slitt med anale fissurer. Har vært hos diverse leger (inkl klirurger) med råd om Nitroglycerin og etterstrebing av myk avføring. Jeg merker ingen bedring, og er fortvilt siden dette er en SVÆRT smertefull tilstand.
Har lest litt om kirurgi, og vet at inkontinens etter inngrep kan være et problem.

Lurer på om du vet hvem (på østlandet) som kan mye om akkurat dette problemet? Relevante sykdommer/medisiner: ellers frisk, ingen medisiner

Kvinne, 32 år

kvinne
32

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei, etter å ha gått i to år med smerter og gjentatt behandling med nitroglyserin er det rart at du ikke har blitt tilbudt operasjon for tilstanden. Inkontinens etter kirurgi er en kjent komplikasjon som kan forekomme i opptil 10 % av tilfellene,. Derfor kvir man seg ofte for å operere pasienter som har denne tilstanden. Resultatene er imidlertid avhengig av kirurgisk teknikk/kompetansenivå. Dette nivået finner du på østlandet bl.a. på Aleris-sykehuset. Der har de avtale med det offentlige vedrørende behandling av denne tilstanden. Håper du får hjelp!

Mage og tarm
Vennlig hilsen

Gustav Pedersen, kirurg
