Kan Orfiril gi svimmelhet som bivirkning?

Hei eg bruker orfiril mot det psykiske og eg lurer på om eg kan bli svimmel av de medisinene for eg har kjent meg veldig ofte svimmel og varm :/

kvinne
26
Hei.

Ja, Orfiril kan absolutt gi svimmelhet som bivirkning. Det kan derfor kanskje være årsaken til din svimmelhet. Men det er på ingen måte sikkert, siden svimmelhet kan ha et utall andre årsaker. Jeg synes derfor at du skal ta dette opp med fastlegen din, slik at du kan få klarhet i dette.
Hvis det er Orfiril som er årsaken, og ingen andre årsaker, så kan det noen ganger løses med en lavere dose. Er det Orfiril som er årsaken, og dosereduksjon ikke hjelper, så må legen din vurdere om du eventuelt skal slutte med dette, om svimmelheten er plagsom nok, og finne ut om du eventuelt kan bruke noen annen medisin istedet for Orfiril.

Ha det bra!

Dr. Brynjulf Barexstein allmennlege / sjefssvarlege
Lommelegen.no
www.barexas.com