Hvordan kan jeg skille mellom migrene med aura og netthinneløsning?

Hei! Så fint at du som øyelege svarer folk her. Jeg har vært under lang utredning i psykiatri, og de fant ingenting. For 8-9 måneder siden så fikk jeg en grusom anfall der ting ble mørkere, fargejustering, så flekker i synsfeltet, svarte flekker altså. Ble forvirret, viste ikke hva jeg sa eller gjorde. Ble veldig fjern. Det var så plagsomt at jeg måtte ligge heledagen på en seng. Jeg har selv funnet ut at jeg har synsforstyrrelse, jeg var hos nevrolog og har fått diagnosen AURA. Jeg har spurt nevrologen på lommelegen her også. Og jeg har begynt med en forebyggende migrene medisin og har ikke hatt anfall på 11 dager, det er helt fantastisk. Før hadde jeg det hverdag. Jeg har også hatt effekt av migrene middel maxalt. Grunden for at jeg kontakter deg er for å utelukke om dette har noe med øye sykdommer å gjøre. Jeg har lest at det er flere årsaker til synsforstyrrelse. En av dem er migrene og også noe som heter netthinneløsning eller hvordan det skrives '' Løsning av glasslegemet Plutselig uklart syn, rikelig med småflekker i synsfeltet gjerne ledsaget av lysglimt (myggdans), beskrives også ofte som "å se under vann" Innebærer fare for netthinneløsning Nærsynte personer og diabetikere har økt risiko for netthinneløsning''. Det er det jeg opplever, det å se under vann. Jeg lurer på om det kan være dette? Eller tror du også at det er en aura altså migrene. Jeg har hatt effekt av Lamictal. er det vits å gå til en øyelege for sjekk? Jeg håper du kan hjelpe meg.

mann
21
Hei, mann 21 år.
Du beskriver at du har hatt og fått diagnosen migrene med aura som det hjelper å ta migrenemedisiner og epilepsimedisin for . Dette utelukker på langt nær diagnosen netthinneløsning pr nå, fordi denne arter seg annerledes enn det du beskriver. Ved løsning av netthinne er det på den måten at en netthinne, altså ett øye kan melde seg med lysglimt som øker på . Deretter kan det bli en skygge i synsfeltet som starter liten og vokser. Det imponerer som om nesen kaster en større skygge, eller at det stiger opp en gardin eller kommer ned en rullegardin på et øye. Det bare fortsetter, går ikke over, kommer ikke og går. Det er ingen smerter i øyet eller øyeregionen forbundet med dette.
Helt sikker kan jeg ikke være på at du ikke har svake punkter i netthinnen, eller ekskludere at du som alle andre kan komme til å få netthinneavløsning i løpet av livet, men man skal huske på at dette er relativt sjeldent i befolkningen, og mye sjeldnere enn migrene som virker som er det du beskriver. For å være helt sikker, kunne man kanskje foreta en øyelegeundersøkelse. Da trenger man en henvisning til en privatpraktiserende øyepsesialist.
Jeg håper dette hjalp deg med å sortere dine symptomer.
Lykke til med dette.

Rim N. Alme