Huff - de nye brillene tåles ikke

Hei Rim,
Jeg fikk oppgradert mine progressive briller i begynnelsen av året. Etter et halvt år fikk jeg problemer med trykk over øyeeplet og kraftig hodepine. Følte meg skikkelig utilpass. Optikeren fant da ut at brilleseddelen som var benyttet ved oppgraderingen ikke var helt optimalt. Jeg fikk så nye briller med en annen type glass siden ulike glass kan også påvirke aksept eller ikke aksept fra hjernen. Etter 10-12 dager med de nye brillene så begynte plagene på nytt. Plagene gir seg gradvis etter noen dager uten briller, så det er ingen tvil om at problemene stammer fra brillene. Jeg fikk da undersøkelse fra en øyelege som ikke kunne finne noe galt utover begynnende grå stær. Foreløpig så gir dette ikke nevneverdig degradering av synet og det er derfor ikke behov på nåværende tidspunkt å utføre operasjon.
Deretter gikk jeg til en ny optikker for å sjekke. Optikker nr.2 har noe avvik på CYL og AXE. SPH er øket med +0.25 på begge øyner. Samme problemer med briller fra opt.2.
Ved bruk av briller fra både opt.1 og opt.2., så ser jeg meget bra på alle avstander....alt er tilsynelatende ok, men av en eller annen grunn så er det noe som gir problemer og som hjernen nekter å akseptere.
Jeg har brukt progressive briller i mange år. Ved oppgradering av briller før så har det knapt nok gått en dag eller to før alt har falt på plass. Dette begynner å bli vanskelig. Siden jeg har SPH +3.5 så sier det seg selv at det blir vanskelig å leve uten briller. For å gjøre det noe lettere på lang avstand så benytter jeg briller som jeg benyttet for ca. 5 år siden. Disse har en helt annen styrke, men hjernen protesterer ikke på samme måte ved bruk av disse brillene. Så nå lurer jeg på hvordan jeg skal angripe dette videre...
Her må du legge dine beste tanker på bordet!
På forhånd takk.
AL.

mann
68
Kjære mann 68.
Du har problemer med dine nye briller - og en viktig opplysning er at tilpasning til nye progressive briller har gått fint tidligere. Dette kan tyde på at man har lagt inn styrker som objektivt er helt riktige i glassene, men subjektivt i bruken av deg som individ med to øyne er for vanskelig å tilpasse seg. Det er da slik at kartet (objektiv brillestyrke) ikke stemmer med terrenget (deg).
Det at du er blitt ekstensivt undersøkt på sykdom, er bra, og spes at man ikke har konkludert med noen diagnose. Menn i din alder har litt grå stær, men ofte for tidlig for operasjon.
Jeg vil derfor slå meg til ro med at din øyeorganstatus er ok, om du ikke har annet enn "brilleplager".
Jeg vill forsøkt å gå til den optikeren som laget den siste progressive brillen som du aksepterte best og be vedkommende se på deg og brillene dine igjen ut fra denne mailen.
Jeg kan dessverre ikke bli mer konkret, fordi jeg ikke har alle dine brilledata foran meg. Til det kommer at jeg ikke er optiker, slik at prog brille tilpasning ikke er mitt felt.
Ønsker deg lykke til med dette.


Mvh Rim N Alme

Rim N. Alme