Lommelegen tekst
Søk blant 45,060 spørsmål og svar.

Herpes?

Herpes?

Onsdag 26. november 2014

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei,Jeg hadde ubeskyttet sex for snart 8 uker siden. For to uker siden var jeg plaget med sår rundt blygleppene og tenkte at det kunne være herpes. Jeg har herpes type 1 og kunne sammenligne plage med kløe og prikking. Det tok omtrent 6 dager før det ble borte hvor jeg hadde på en salve inneholdende Ammonia og Phenol mot forkjølelsessår. Jeg er nå plaget igjen, men det virker mildere. Det begynte vet at det ble rødt og ømt rundt kjønsleppene, nå har det gått et par dager, det er ingen sår, men det er tørt og flasser. Jeg håper å kunne få litt hjelp til å finne ut hva dette sansynligvis er og hva jeg burde gjøre.
Mvh

Kvinne, 18 år

kvinne
18

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei. Det er som du sikkert skjønner, helt umulig å gi deg noen sikker diagnose via internett, - uten at jeg kan se disse tingene og evt ta prøver av deg. Når du så spør ditt spørsmål om hva du burde gjøre, så blir mitt svar utvilsomt at du burde få en lege til å undersøke deg her og nå, slik at du kan få stilt en diagnose. Det er jo ikke noe greit å ikke være sikker på om man har herpes eller ikke. Så kontakt fastlegen din idag, og si at du må få time her og nå, for at legen kan få se deg mens du faktisk har utslettet. Det vil jo ikke hjelpe deg med legetime om noen uker, når utslettet evt er borte igjen. Skulle du mot formodning ikke få legetime hos fastlege din idag, så ta kontakt med legevakten så får du en lege der til å se på utslettet ditt. Det jeg tenker om dette, er at beskrivelsen på de første sårene du hadde, gir meg mistanke om herpes, mens det du har nå, ikke nødvendigvis høres ut som herpes, men dette blir altså særdeles usikkert pga at jeg ikke kan se dette med egne øyne. Eneste muligheten du har til å få et svar på hva dette er, er følgelig å bli legeundersøkt. Lykke til og ha det bra!
Vennlig hilsen

Dr. Brynjulf Barexstein
allmennlege / sjefssvarlege Lommelegen.no
www.barexas.com

Sist besvarte spørsmål
