Lommelegen tekst
Søk blant 45,081 spørsmål og svar.

Herpes

Herpes

Mandag 9. august 2004

Spørsmål

Spørsmål: 

Jeg har hatt herpes II i ca 10 år. Var litt plaget de første årene, men de siste årene har jeg ikke hatt plager med dette, i form av utbrudd.
I det siste har jeg av og til fått et og annet kvise-lignende utslett nedentil. Kun en til to slike kviser kommer på en gang. Dette merkes IKKE på forhånd i huden som brenning og kløe før kvisen kommer. Men det klør når den dukker opp. Den kan klemmes ut, og da kommer det ut en slags talgpropp og litt puss, som en liten betent kvise kombinert med en "sort prikk". Kløen slutter når talgproppen er klemt ut, og det blør litt med en gang. Dagen etter er normalt alle tegn til denne kvisen borte, så det kan oppstå og forsvinne på ca et døgn, kanskje litt mer. Når talgproppen er ute, og det slutter å blø, lukker det seg som om det var en kvise, og området er ømt og litt rødt et døgns tid.
Jeg opplever dette som en ganske annerledes følelse enn da jeg tidligere fikk herpes-utbrudd, og lurer på om dette kan være noe annet, eller om du allikevel tror dette er herpes-utbrudd? Disse kvisene opplever jeg ikke som blemmer, men som gule kviser. De lager ikke sår i huden, væsker ikke, men blir altså borte på 1-2 dager da. Men jeg synes det er underlig at det klør, og kløen blir borte når kvisen er klemt ut. Området er ikke hovent slik jeg opplevde tidligere ved herpesutbrudd, at den ene kjønnsleppen kunne bli kjempestorm med flere små blemmer, hvor jeg ikke kunne klemme ut værsken som jeg følte var inni. Dessuten varte de i 5-7 dager.
Hva tror du?

Kvinne, 31 år

0

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Jeg tror nok at dette er herpesutbrudd - selv om det ser annerledes ut enn før. Men den beste måten å få stillet riktig diagnose er å kontakte din fastlege når du har disse kviselignende utbruddene og få ham/henne til å se på det mens det er utbrudd. Uansett er det viktig å få riktig behandling.
Vennlig hilsen

Dr. Haakon Aars, lege og sexolog


Sist besvarte spørsmål

Hei! I fjor fikk jeg diagnosen generalisert angst og panikkangst. Jeg er behandlet for dette gjennom kognitiv terapi, og har blitt mye bedre, men...
Hei lommelegen. Jeg er en mann på 29 år som har et veldig anstrengt forhold til søvn. I de senere år har jeg utviklet nærmest en slags angst, (eller...
Hei. For 7 år siden,uten grunn, begynte jeg med jevne mellomrom å kjenne at det brant under fotbladet i venstre fot. Jeg hadde ingen smerter, men...
Hei, jeg har tidligere spurt om dette http://www.lommelegen.no/legesvar/helseangst-25. Var hos legen for ca en mnd siden. Da følte jeg at jeg...